Pădurari din Vrancea reţinuţi pentru 28 de infracţiuni. Câţi bani au confiscat poliţiştii la percheziţii

Pădurari din Vrancea reţinuţi pentru 28 de infracţiuni. Câţi bani au confiscat poliţiştii la percheziţii

Pădurarii sunt învinuiţi de 28 de infracţiuni silvice

Ei sunt învinuiţi chiar şi de fapte de şantaj. Pădurarii vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Poliţiştii vrânceni spun că pe  24 ianuarie 2019, un tehnician silvic ar fi folosit fără drept sau contrar dispoziţiilor legale  un ciocan silvic şi a pus în valoare mai mulţi arbori, în mai multe unităţi amenajistice din suprafeţe private de pădure, fără ca în prealabil să existe cerere scrisă din partea proprietarilor şi fără ca activitatea propriu-zisă de punere în valoare să fie materializată prin înscrisuri, respectiv carnete de inventariere-marcare. "Totodată, acesta este cercetat pentru faptul că la data de 01.02.2018 ar fi efectuat o lucrare de punere în valoare a masei lemnoase într-o proprietate de pădure, marcând un număr de 138 de arbori, cu un volum total de 134 mc., iar ulterior ar fi întocmit documentaţia silvică, fără a exista pentru acea suprafaţă de pădure un amenajament silvic în vigoare. Ulterior, acesta ar fi determinat cu intenţie anumite persoane să taie toţi cei 138 de arbori, lăsând aparenţa că activitatea de tăiere este una legală, fiind astfel creat un prejudiciu în valoare de  21.976 de lei", potrivit IPJ Vrancea.


Un tehnician silvic şi un pădurar, de la Ocolul Silvic Dumitreşti, au fost reţinuţi azi noapte, pentru o perioadă de 24 ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Oamenii legii au efectuat şi percheziţii la domiciliile celor doi, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale, de unde au ridicat documente cu regim silvic şi alte înscrisuri de interes, bunuri şi mijloace materiale de probă, precum şi sumele de 23.465 de lei şi 2.150 de euro.

“Unul dintre bărbaţi este cercetat pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi alte 12 infracţiuni incriminate de Codul silvic, iar celălalt bărbat pentru 2 infracţiuni silvice, 8 infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, furt şi şantaj”, potrivit IPJ Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: