Funcţionarii din Primăria Focşani, cercetaţi disciplinar din dispoziţia noului primar, contestă comisia înfiinţată pentru "mătrăşirea" lor

Funcţionarii din Primăria Focşani, cercetaţi disciplinar din dispoziţia noului primar, contestă comisia înfiinţată pentru

Primăria Focşani

Avocatul părţilor acuzate a cerut suspendarea cercetării disciplinare până la soluţionarea dosarelor aflate pe rolul Curţii de Apel Galaţi, având ca speţă tocmai acest subiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Cristi Misăilă se află în război deschis cu mai mulţi funcţionari din Primăria Focşani care au avut atribuţii în implementarea proiectelor cu fonduri europene.

În atenţia edilului se află Eugenia Drăguşanu, inspector la Biroul proiecte, care a avut calitatea de manager în două dintre proiectele municipalităţii, respectiv Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) şi reabilitarea şi modernizarea Şcollor “Alexandru Vlahuţă” , dar şi juristul Liviu Pogorevici, precum şi secreatarul municipiului, Eduard Corhană, şi funcţionarul Dănuţ Grosu, ultimii răspunzând de proiectul de la Şcoala Nr. 3.

 Primarul spune că la Şcoala Alexandru Vlahuţă  au fost elaborate două cereri de rambursare a cheltuielilor, cea finală fiind 1.143.307,46 lei fără TVA, dar a fost autorizată doar rambursarea sumei de 494.386,39 lei, prin faptul că celelalte cheltuieli au fost considerate neeligibile, făcând-o responsabilă de acest lucru pe Eugenia Drăguşanu.

La rândul ei, funcţionara şi-a angajat avocat pentru a demonstra că nu are nicio vină. Astăzi, s-a derulat unul dintre termenele de judecată din cadrul comisiei de disciplină. Mai multe persoane urmau a fi audiate de către comisie, în calitate de martori, propuşi de Eugenia Drăguşanu, dar secretarul Eduard Corhană a lipsit nemotivat, la fel şi Dănuţ Grosu.

A fost în schimb prezent juristul Liviu Pogorevici, care a declarat că va răspunde tuturor întrebărilor, cu condiţia ca această comisie de disciplină, condusă de jurista Marta Carmen Ghiuţă, să fie legal constituită. Asta după ce avocatul Dănuţ Pleşa Plugaru a sugerat la rândul său că respectiva comisie s-a constituit printr-un fals.

Acesta a menţionat că va formula o plângere penală pentru fals şi uz de fals în înscrisuri oficiale, după ce a arătat că secretarul municipiului a semnat adresa de constituire a comisiei de disciplină înainte de dispoziţia dată în acest sens de primar.

Tot astăzi, avocatul  Plugaru a cerut suspendarea cercetării disciplinare până la soluţionarea dosarelor pe această speţă care sunt la Curtea de Apel Galaţi, dar şi a dosarului existent la DNA cu privire la cauză (n.a. în care este vizat fostul primar Decebal Bacinschi), avocatul considerând că dosarele amintite reprezintă un impediment în continuarea cercetării disciplinare.

Marţi este rândul juristului Liviu Pogorevici să compară în faţa comisiei de disciplină, dar se conturează şi în cazul său o amânare, exact din cauza nerecunoaşteri comisiei înfiinţată din dispoziţia primarului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările