Case inundate, drumuri naţionale şi judeţene impracticabile în Vrancea. 13 comune, sub Cod Roşu meteorologic

Case inundate, drumuri naţionale şi judeţene impracticabile în Vrancea. 13 comune, sub Cod Roşu meteorologic

Aoele au făcut prăăd în Vrancea

Pompierii au făcut duminică dimineaţă un bilanţ al situaţiilor provocate de fenomenele meteorologice din ultimele zile care afectează mai multe localităţi din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE, ora 10.00:Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD ROŞU de fenomene meteorologice periculoase valabilă astăzi, 20 iunie, între orele 10:00-12:00, în localităţile Vizantea-Livezi, Câmpuri, Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Reghiu, Nistoreşti, Paltin, Năruja, Valea Sării, Bârseşti şi Spulber.

Fenomenele vizate se vor manifesta prin averse torenţiale ce vor depăşi 35-45 l/mp, în ultimele zile cumulându-se cantităţi de apă, în medie, de peste 90-100 l/mp.


Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice aflate sub incidenţa Codului Roşu Hidrologic, în Vrancea  s-au înregistrat mai multe situaţii deosebite, care necsită masuri de urgenţă:

Drumuri afectate:

DN 2 N - la km 52 +300, închis către localitatea Bisoca, judeţul Buzău;
DJ 205 D -  km 21, ieşire din comuna Paltin spre Spulber, a fost închis de autorităţi pentru a-i feri pe şoferi de pericole;
DJ 205 D - pe raza comunei Nereju la km 29, podul peste Zăbala, circulaţia este restricţionată;
DJ 204 E - este acoperit cu apă, fiind impracticabil între satul Ciuşlea, comuna Garoafa până la satul Mirceştii Vechi, comuna Vânători;
DJ 204 D, km 7-zona Podul Zamfirei este acoperit cu apă, fiind impracticabil.

Gospodării afectate:

-comuna Bilieşti: 50 gospodării inundate, 10 persoane evacuate la rude;
-comuna Reghiu: 20 gospodării izolate;
-comuna Tulnici: în satul Lepşa, punctul Streiu, 2 pensiuni şi 20 de case de vacanţă izolate din cauza surpării unui podeţ. De asemenea, în satul Coza, 40 de locuinţe sunt izolate rutier, accesul se face doar pietonal;
comuna Vânători sat Mirceştii Noi, 3 gospodării inundate.

Alte situaţii:

Un arbore a căzut pe carosabil pe str. Eroilor în municipiul Focşani. A a intervenit un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompier Focşani;
În comuna Vânători, sat Mirceştii Noi, SVSU Vânători sub coordonarea primarului comunei, a amenajat un dig de protecţie a gospodăriilor posibil a fi afectate.

Echipaje ale pompierilor militari împreună cu autorităţile locale şi efective ale structurilor teritoriale M.A.I. au efectuat, pe tot parcursul nopţii şi în această dimineaţă, misiuni de recunoaştere şi monitorizare a evoluţiei efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în zonele aflate sub incidenţa Codului Roşu, în vederea prevenirii oricăror situaţii care ar putea să pună în pericol viaţa şi siguranţa cetăţenilor.

"În cazul unei situaţii de urgenţă reale, solicităm cetăţenilor să anunţe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112! Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore", potrivit ISU Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Zeci de gospodării din comuna Bilieşti sunt sub ape. DJ204 D este blocat, la Podul Zamfirei  VIDEO

Drumul spre Suraia, impracticabil din cauza apei care a inundat carosabilul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările