Bărbat prins răspândind în Focşani reviste cu informaţii false despre vaccinarea împotriva COVID-19

Bărbat prins răspândind în Focşani reviste cu informaţii false despre vaccinarea împotriva COVID-19

Revistele au fost distribuite în Focşani

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani - Biroul Investigaţii Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art.  404 din Codul Penal, de către un bărbat, din judeţul Argeş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 8 februarie, în jurul orei 12.00, poliţiştii de ordine publică au oprit pe o stradă din municipiul Focşani un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Piteşti, în timp ce distribuia reviste cu titlul ”Adevărul despre noul vaccin ARN Covid19”. Revistele erau distribuite atât cetăţenilor aflaţi în trecere, cât şi comercianţilor din zonă.

Bărbatul a relatat poliţiştilor că ar fi distribuit circa 30-40 de reviste până la momentul în care a fost legitimat precum şi faptul că nu are studii medicale, revista conţinând informaţii sintetizate de acesta din cărţi sau de pe anumite pagini de internet.

Poliţiştii i-au întomit dosar penal şi cercetează pe unde a mai împrăştiat astfel de reviste în ultima perioadă. 

Vă mai recomandăm:

Stop Fals Coronavirus! Pandemie de fake-news-uri legate de vaccinul de combatere a noului coronavirus declanşată de medici români

Fake news. Ce rol a avut propaganda rusă în răspândirea teoriilor conspiraţiei despre COVID-19

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările