Autoturismele Prefecturii şi Direcţiei Silvice Vrancea, puse sub sechestru în urma unui dosar de retrocedare

Autoturismele Prefecturii şi Direcţiei Silvice Vrancea, puse sub sechestru în urma unui dosar de retrocedare

Una dintre maşinile Direcţiei Silvice Vrancea aflată sub sechestru

Întreaga activitate de teren a silvicultorilor este afectată de această decizie a instanţei, la fel şi în ce priveşte Instituţia Prefectului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoturismele Instituţiei Prefectului Vrancea şi Direcţiei Silvice Vrancea au fost puse sub sechestru, în urma unei sentinţe judecătoreşti. Instituţiile au pierdut un proces în care trebuie să achite un prejudiciu de două milioane de lei, iar pentru că nu s-au conformat partea vătămată a apelat la un executor judecătoresc care a pus sechestru pe autoturisme.

Sechestru s-a pus şi pe câteva autoturisme folosite de Ministerul Afacerilor Interne în operaţiuni speciale.

Totul are legătură cu un dosar de retrocedare de pădure, în care sunt implicaţi moştenitorii unei familii importante din istoria Focşaniului, Apostoleanu, prin procuratorul Maricel Cosor. Ei nu au fost puşi în posesie pe vechiul amplasament, fapt pentru care au făcut acţiune în instanţă, împotriva Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor. Această comisie este constituită la nivelul Instituţiei Prefectujlui şi a Direcţiei Silvice Vrancea, de aici şi sechestru. Judecătorii au decis că atât Prefectura, cât şi Direcţia Silvică, trebuie să plătească în solidar suma de 2,1 milioane de lei. Procuratorul a apelat la un executor judecătoresc

„I-am spus la cunoştinţă şi ministrului, i-am trimis o informare. Este un dosar început de prin 2007. Ajungem în situaţia în care instanţele emit astfel de sentinţe care au un efect de domino care afectează instituţiile. În momentul care tu pui sechestru, ca sechestru, pe bunuri şi mai nou pe conturile instituţiei, blochezi activitatea unei instituţii fundamentale” a declarat reporterilor prefectul Nicuşor Halici.

Printre maşinile Prefecturii Vrancea trase pe dreapta se numără un Volkswagen Touareg şi 4 Dacia Duster.

De asemenea, activitatea pe teren a Direcţiei Silvice Vrancea este aproape blocată din cauza sechestrului pe maşini.

„Toate maşinile noastre şi ale celor patru ocoale silvice. Sunt 19 maşini de teren şi utilaje, suntem blocaţi, încercăm să de descurcăm cum putem. Nu înţeleg de ce s-a ajuns aici”, spune şi Lucian Zamfir, directorul Direcţiei Silvice. 

Maricel Cosor este unul dintre cei mai cunoscuţi procuratori din Vrancea. A cerut, în numele urmaşilor unor boieri, zeci de mii de hectare de pădure. Şi a şi primit.

Vă mai recomandăm:.

Sechestru pe firmele lui Liviu Jitea de la Focşani

Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului a pus sechestru pe fierul vechi al societăţii de termoficare ENET

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările