Bandă de hoţi, care opera pe platforma celui mai mare combinat siderurgic din România, prinsă în flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: IPJ Galaţi
sursa: IPJ Galaţi

Percheziţii de amploare într-un dosar prinvind furtul organizat de pe platforma combinatului siderurgic Liberty Galaţi. Şapte bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar opt autoturisme folosite la comiterea infracţiunilor, dar şi peste 60.000 euro, au fost puse sub sechestru.

 Poliţiştii au efectuat miercuri, 4 mai, nouă percheziţii domiciliare, în judeţul Galaţi, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi de pe platforma combinatului siderurgic din Galaţi. Totodată, au fost puse în executare 11 mandate de aducere.

Percheziţiile au avut loc după ce, în cursul aceleiaşi zile, în cadrul unei acţiuni organizate, poliţiştii sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au surprins în flagrant delict 12 persoane, în timp ce ar fi încercat să sustragă bunuri de pe platforma siderurgică.

Potrvit anchetatorilor, în perioada octombrie 2021- mai 2022, mai multe persoane fără ocupaţie, agenţi din cadrul unei societăţi care asigură paza combinatului, precum şi angajaţi ai altor societăţi comerciale de pe platformă, ar fi pătruns în Secţia Laminorul de Tablă Groasă a combinatului, de unde ar fi sustras cabluri electrice din cupru şi alte materiale feroase şi neferoase, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 200 000 de lei.

„Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate mai multe telefoane mobile care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, bunuri despre care există suspiciunea că ar proveni din comiterea de infracţiuni, o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, precum şi suma de aproximativ 300 000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 8 autoturisme.

 În urma administrării probatoriului, 7 bărbaţi, cu vârste între 30 şi 35 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi joi, 5 mai, Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea dispunerii unei măsuri preventive”, a anunţat IPJ Galaţi.

Vă recomandăm şi:

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi sfidează criza: investeşte 13,5 milioane de euro în modernizări

Oţelul românesc este folosit pentru construcţia noii rute feroviare Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite