Un sfert dintre angajaţii Ford vor fi daţi afară până la sfârşitul anului. Muncitorii care pleacă de bunăvoie vor fi răsplătiţi cu salarii compensatorii

Un sfert dintre angajaţii Ford vor fi daţi afară până la sfârşitul anului. Muncitorii care pleacă de bunăvoie vor fi răsplătiţi cu salarii compensatorii

680 de angajaţi din cadrul companiei Ford vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul anului

680 de angajaţi din cadrul companiei Ford îşi vor pierde locul de muncă pentru că vânzările autoturismului B-Max merg mai slab decât au crezut producătorii.Oamenii care pleacă de bunăvoie vor primi între 16 şi 24 de salarii compensatorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul 2012 şi 2013 au plecat prin programe similare câte 400 de angajaţi pe an. De această dată vorbim de 23% din totalul de 3000 de angajaţi. „Până pe data de 18 decembrie nu se va ajunge la 680 de persoane. Până în acest moment s-au înscris pe liste angajaţi atât din rândul celor care se pot pensiona anticipat sau anticipat parţial, cât şi din rândul tinerilor“ a spus Ovidiu Cioroianu, liderul de sindicat din cadrul fabricii Ford din Craiova.

VIDEO

Până în momentul de faţă peste 300 de persoane s-au înscris în programul de încetare voluntară a relaţiilor de muncă. „În timp ce B-MAX continuă să fie unul dintre cele mai bine vândute modele ale segmentul B-MAV, piaţa auto din Europa rămâne la un nivel scăzut. Drept urmare, uzina de la Craiova a fost nevoiă anul acesta să-şi întrerupă producţia pentru un număr semnificativ de zile, atât în secţia de asamblare vehicule cât şi în cea de producţie motoare. Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova şi pentru a avea control asupra costurilor operaţionale, este necesară luarea de măsuri suplimentare pentru a ajusta volumele de producţie la cererea actuala a pieţei. Acest lucru necesită şi o reducere a forţei de muncă. Ford România implementează un program de încetare voluntară a contractelor individuale de munca ce vizează aproximativ 680 de angajaţi din cadrul uzinei noastre“, se arată într-un comunicat emis de Ford România.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările