Nunta a doi copii romi din Dolj stârneşte controverse după ce a fost prezentată în presa britanică. Ce spun autorităţile

Nunta a doi copii romi din Dolj stârneşte controverse după ce a fost prezentată în presa britanică. Ce spun autorităţile

FOTO ARHIVA/ captură YouTube

Presa din Marea Britanie prezintă cazul a doi copii de etnie romă din Dolj care s-au căsătorit. Reportajul e prezentat în The Sun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un articol publicat de tabloidul The Sun, în care este prezentat cazul a doi copii romi, fata de opt ani, iar băiatul de zece, puşi de părinţi să se căsătorească, stârneşte revolta opiniei publice.

Jurnaliştii tabloidului au publicat şi un filmuleţ, în care se pot vedea pregătirile pentru marele eveniment. Fetiţa este îmbrăcată de către rude, care dansează şi se bucură de unirea destinelor celor doi copii, în timp ce în fundal un cântăreţ de manele face dedicaţii pentru tinerii căsătoriţi.

Articolul celor de la The Sun este intitulat „Uită de jucării! Căsătoria unei fetiţe de 8 ani cu un băiat de 10 ani, în România, stârneşte furie”, şi a fost publicat a fost publicat marţi, 20 noiembrie.

Am încercat să aflăm un punct de vedere şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj. Din păcate, miercuri, la ora 14.00, nu am putut să găsim pe nimeni în instituţie, în afară de centralistă şi secretară. Aceasta din urmă ne-a transmis că purtătorul de cuvânt este în concediu, iar directorul este în delegaţie şi nu poate fi deranjat.

După mai multe insistenţe, secretara ne-a oferit un punct de vedere din partea instituţiei. "Noi nu am primit nicio sesizare. Nunta e în Marea Britanie, pentru că a fost prezentată de presa de acolo. Nu avem cum să ne sesizăm. Dacă e în Dolj şi suntem sesizaţi, o să luăm măsuri", ne-a transmis secretara DGASPC Dolj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările