Lucrări cu frâna trasă la Polivalentă. Sala ar putea fi inaugurată abia la primăvară

Lucrări cu frâna trasă la Polivalentă. Sala ar putea fi inaugurată abia la primăvară

Sala Polivalentă ar putea fi dată în folosinţă abia la primăvară. Foto: Victor C. Boldîr

Inaugurarea oficială a Sălii Polivalente din Bănie ar putea fi amânată pentru câteva săptămâni din cauza problemelor cu care se confruntă antreprenorii. Suprafaţa de joc va fi montată abia în martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce reprezentanţii Concas Buzău susţin că utilajele comandate special din Italia şi Germania pentru această lucrare vor veni abia la jumătatea lui octombrie, compania Construcţii Erbaşu aşteaptă să primească avize favorabile de la societatea furnizoare a curentului electric, dar şi de la Compania de Apă Oltenia şi Termoficare. „Deocamdată aşteptăm aceste avize şi, în acelaşi timp, şi echipamentele comandate, pentru că avem multe branşamente de făcut la exterior, astfel încât să le permitem celor din interior să lucreze. Oricum, partea de vegetaţie, peisagistică, eventual asfalt va fi realizată abia la primăvară”, susţine directorul firmei Erbaşu Construcţii, Nelu Erbaşu, care a precizat că în maxim o săptămână va începe lucrările.
Termenul de finalizare al Sălii Polivalente a fost stabilit pe 15 februarie anul viitor, însă nici conducerea Concas Buzău nu crede că se va încadra. „Dacă montăm parchetul acum şi nu ni se asigură temperatură tehnologică de 17-18 grade în interior, suprafaţa de joc se va degrada. Nu vreau să se întâmple ca pe Naţional Arena cu gazonul, că suprafaţa asta de joc a costat 700.000 de euro. Prefer o întârziere de câteva luni decât să ne trezim că se exfoliază parchetul. Mai bine îl montez la primăvară şi sunt sigur”,a spus Ionel Gagu, director în cadrul firmei Concas din Buzău, acesta precizând că se va pune de acord în acest sens cu societatea care va amenaja punctul termic al Sălii. Muncitorii Concas lucrează în prezent la partea de instalaţii din interiorul Sălii, la finisaje şi duc la bun sfârşit tot ce înseamnă operaţiuni de vopsire.

Concas, în exterior, Erbaşu, la interior


Societatea Concas din Buzău, care se ocupă de instalaţiile şi dotările interioare ale sălii, a executat în trecut şi lucrările de construcţie ale imobilului. Contractul firmei doar pentru aceste lucrări se ridică la 12,5 milioane de lei. Erbaşu Construcţii va amenaja terenul din jurul sălii şi va executa reţelele exterioare, asigurând racordurile până în interiorul clădirii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările