Liviu Dragnea, la mitingul PSD de la Craiova: „Mi-aţi spus «Liviule, chiar dacă te arestează, noi venim şi te scoatem!»“

Liviu Dragnea, la mitingul PSD de la Craiova: „Mi-aţi spus «Liviule, chiar dacă te arestează, noi venim şi te scoatem!»“

Liviu Dragnea, la Craiova FOTO Ana Popescu

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a adresat mulţimii la finalul mitingului electoral convocat în centrul oraşului Craiova vineri, 12 aprilie.

Liderul PSD a vorbit după discursurile susţinute pe scena din faţa Teatrului Naţional din Craiova de către candidaţii social-democraţia la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Preşedintele PSD a spus pe scenă că a fost sfătuit să nu renunţe, chiar dacă va fi arestat şi l-a atacat din nou pe preşedintele Klaus Iohannis, spunând că acesta trebuie să răspundă pentru „abuzuri” şi pentru „casele furate”.

"Ăsta e partidul pe care Iohannis şi clica lui vrea să-l distrugă. (...) Mulţi mi-aţi spus: Liviule, nu te lăsa! Mi-a mai zis cineva tot aici: Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo. Sper să nu ajungem acolo pentru că asta e dorinţa de zi şi noapte a lui Iohannis, pentru că e îngrozit de noi. Să meargă în Germania? Poate pleacă la Miami. Nu poate să rămână în ţară să dea socoteală şi el şi ai lui pentru toate abuzurile din ultimii ani, pentru toate destinele distruse, vieţi frânte, pentru toate blocajele, pentru ura pe care a promovat-o? Nu la Miami trebuie să plece, trebuie să răspundă pentru casele furate şi el şi ăia care îl acoperă", a afirmat Liviu Dragnea.

 Liderul PSD a vorbit despre măsurile adoptate de guvernarea PSD.

"Mulţi nevolnici din această ţară au tot încercat să pună în sertare marile momente ale istoriei, momente care arată patriotismul român. De la Revoluţie, românii au început să privească cu încredere, să aibă curaj să se bată pentru ţara lor. Vreau să vorbim cu curaj despre România şi patriotism. Prea mult timp ni s-a spus «învăţaţi-vă cu salariile mici, că altfel nu vin investitorii». Şi au stat românii ani şi ani cu salarii de mizerie, pentru că, nu-i aşa?, în România numai aşa puteau veni investitorii", a spus el.

"Prea mult timp ni s-a spus că mai importante sunt interesele UE decât interesele României. Orice german, belgian, olandez se gândeşte în primul rând la ţara lui, pentru că aşa e normal. Dar dacă România a fost condusă fără coloană vertebrală, cu capul plecat, dacă stai cu coloana dreaptă, mai plesneşte câte un disc, dar măcar stai cu coloana dreaptă, nu încovoiată", a mai afirmat Dragnea.

El a continuat să enumere măsurile luate de PSD.

"«De ce, ce au oamenii ăstia cu noi?», m-au întrebat mulţi. Ce are Iohannis cu noi? Am început să arătăm toate abuzurile comise în această ţară şi le e frică. Am avut un curaj nebun să dăm drumul la un program de pensii care continuă în anii următori, am mărit salariile la medici şi profesori ca să se bucure de respectul pe care îl merită", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a reluat acuzaţiile la adresa companiilor străine care ar aduce fructe şi legume de calitate proastă în România.

"Sunt speriaţi că fermierii români au început să pună pe masa românilor produse româneşti gustoase. Am ambiţia mea să acoperim şi lunile de iarnă şi vom subvenţiona şi centralele termice pentru solarii şi folia dublă. (...) De zeci de ani de zile şi-au bătut joc de pământ, au făcut tot ce au putut ca să îngenuncheze ţara. Trebuie să stăm să vedem cum cerealele noatre să plece afară şi să se întoarcă biscuiţi? Să stăm în continuare să ne uităm cum companii străine calcă în picioare fermierii români? (...) Vin nişte maimuţioi, nişte măscărici să ne spună că nu suntem europeni? Eu îmi iubesc ţara şi m-am hotărât să-mi asum orice risc, orice pericol pentru a lupta pentru România. Oamenii pe care îi vedeţi aici, care vor merge în Parlamentul European, sunt oamenii în care am încredere maximă. Niciunul nu ar fi ajuns pe această listă dacă nu era patriot pur sânge. Nu mai vrem tratament dublu pentru noi, rău pentru noi şi bun pentru alţii. Vrem să meargă la Bruxelles pentru a fi o voce puternică pentru ţara noastră, pentru a spune cu curaj ce înseamnă România. Nu mai acceptăm să fim puşi la colţ pentru tot felul de minciuni", a declarat Dragnea.

De asemenea, el a vorbit despre lupta anticorupţie.

"I-am auzit vorbind despre statul de drept. În mintea lor este statul de drepţi. Au vorbit despre anticorupţie. Nu putem avea luptă anticorupţie cu personaje malefice în fruntea parchetelor", a susţinut Dragnea.

Dragnea l-a atacat pe procurorul general, Augustin Lazăr.

"Azi au fost din partea PSD doi foşti deţinuţi politici, oameni torturaţi. Şi dacă Lazăr are un salariu de sute de milioane de lei pe lună atunci oamenii ăştia să rămână cu indemnizaţiile? Poate nu le vom face indemnizaţii la fel de mari, dar deţinuţii politici trebuie să primească măcar un dublu la indemnizaţie. Iohannis a zis că se mai gândeşte dacă-l revocă sau nu. Păi cum să nu se gândească? unde e dosarul cu casele?", a spus Dragnea.

El a mai spus că lucrurile pe care PSD le-a promis le-a realizat.

"Am asistat ani de zile la tot felul de minciuni. În 2016, noi am promis nişte lucruri, le-am prezentat, ne-aţi acordat încredere. Le-am realizat. Apoi au ieşit Iohannis şi ceilalţi şi au spus că s-au mărit cu 2 lei. Au venit cei de la PNL şi au spus că vor anula legea salarizării şi vor îngheţa pensiile. De ce? pentru că nu au fost înstare să facă nimic bun, au avut programe dedicate sistemului, pentru o mână de şmecheri", a afirmat el.

Totodată, el a anunţat că a cerut un proiect de lege pentru oprirea defrişărilor ilegale.

"Am asistat la tăieri de păduri în ultimii ani. Le-am cerut ministrului Mediului şi Romsilva un proiect de lege ca să stopăm tăierile ilegale de păduri. Cine îi susţine pe cei care taie pădurea haotic? Ei nu păţesc nimic. Am văzut în ultimele luni, oficial, de la Bruxelles, tot ceartă România. Dar ei au ajutat ţara asta cu ceva? Ne ceartă pentru nimic, pentru ceva ce n-am făcut. Tot vorbesc despre aceste temeri. Dar de ce? De ce nu sunt şi ei interesaţi cumva care sunt efectele guvernării PSD pentru viaţa oamenilor? Puterea de cumpărare a crescut. Nu cred că nu le pasă, mai grav, le pasă şi nu le place", a susţinut Dragnea

La mitingul PSD de la Craiova au fost mobilizaţi de partid, din toate judeţele Olteniei, câteva zeci de mii de oameni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările