La numai 12 ani, Andreea Suchici a cucerit inimile oltenilor cu talentul său pentru muzica instrumentală şi balet

Urmează de la vârsta de şase ani lecţii de vioară şi cursuri de balet, iar de trei ani face parte din clasa de sculptură a Palatului Copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andreea Maria Gabriela Suchici, pe numele său complet, poate fi considerată un copil „polivalent“ în domeniul culturii. La nici 13 ani, micuţa cântă extraordinar de bine la vioară, practică baletul cu graţie şi urmează cursuri de sculptură. Talentul artistic a avut de unde să îl moştenească: tatăl său, Mircea Suchici, cântă la violoncel în Orchestra Filarmonicii Oltenia, iar străbunicul său a fost violonist de meserie.

Premiul I la concursuri de muzică


Deşi mărturiseşte că şi-a dorit să urmeze cursurile de pian, nu regretă că a ales să studieze vioara. „Când eram foarte mică îmi plăcea să îl ascult pe fratele meu cântând la pian. Până la urmă am urmat vioara şi mă bucur pentru că este un instrument frumos“, spune copilul, cu zâmbetul pe buze. Urmează cursurile Liceului de Artă Marin Sorescu din clasa I, când a făcut cunoştinţă cu instrumentele muzicale. A deprins repede tainele vioarei, sub îndrumarea profesorului Ştefan Dumitru, până în prezent participând la numeroase concursuri şi olimpiade de specialitate. Numai în luna mai a câştigat două premii: locul I la secţiunea interpretare intrumentală a concursului organizat de Casa Traian Demetrescu şi tot acelaşi loc la Simpozionul Naţional Petre Brâncuşi organizat la Târgu-Jiu.


Studiază baletul


Atunci când urcă pe scenă, Andreea nu are deloc emoţii. Nici nu ar avea de ce, având în vedere că a avut numeroase apariţii în public. A cântat alături de orchestre cunoscute precum Lyra Gorjului şi cea a Teatrului Elvira Godeanu, ambele din Târgu-Jiu. Acestor două concerte li se adaugă participările la concursuri sau olimpiade organizate la Sibiu, Slatina, Râmnicu-Vâlcea şi Turnu-Severin. „Am fost invitată şi la radio unde am cântat la vioară pentru ascultători“, mai spune Andreea. Pe lângă lecţiile de vioară care sunt de două ori pe săptămână, micuţa urmează şi cursuri de balet de la vârsta de şase ani la Şcoala Populară de Artă Cornetti. „Îmi place foarte mult la balet. De curând am făcut dansul napoletan în piesa «Spărgătorul de Nuci». A ieşit foarte bine dansul şi vreau să mai particip şi la alte spectacole“, spune micuţa, mândră de realizarea sa. 


Expoziţii în străinătate


Şi cum lecţiile de vioară şi balet nu ar fi fost de ajuns, Andreea mai are o altă îndeletnicire culturală: urmează cursuri de sculptură la Palatul Copiilor din Craiova. Pasiunea sa pentru artă a purtat-o în Macedonia şi Bulgaria unde şi-a prezentat creaţiile. Ultimul concurs de sculptură la care a participat s-a desfăşurat la Bârlad, iar operele sale au fost expuse şi la Biblioteca Theodor Aman.

Ce-i place
Andreea mărturiseşte că îi place veselia, să meargă la cursurile de balet, să picteze şi să joace tenis de masă.
Ce nu-i place
 „Nu suport copiii care au vocabular neadecvat şi care au un comportament necorespunzător şi nici muzica orientală“, spune cu fermitate fetiţa.

Te-ai gândit ce vrei să te faci atunci când vei fi mare?
Vreau să fiu artistă. Vreau să merg la Bucureşti să studiez la Conservator vioara şi îmi doresc să continui şi cu baletul.
Mai poţi să te joci cu copiii după toate cursurile pe care le ai?
Da, am timp şi pentru joacă. Am timp să ascult şi muzică şi să mă uit la televizor.
Ce artişti îţi plac?
Ascult Beyonce, Celine Dion, Lady Gaga şi Rihanna.


Născută: 13 septembrie 1997, Târgu-Jiu.
Educaţie: Elevă în clasa a VII-a la Liceul de Artă Marin Sorescu.
Pasiuni: Tenisul de masă, pictura.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările