Imagini cumplite surprinse la Craiova în timpul intervenţiei eroice a pompierilor. „Rareş, tati are puţină treabă“

Imagini cumplite surprinse la Craiova în timpul intervenţiei eroice a pompierilor. „Rareş, tati are puţină treabă“

Jandarmii craioveni au chemat în ajutor pompierii şi medicii

Un echipaj al Grupării de Jandarmi din Craiova a reuşit să salveze doi oameni care erau la un pas să ardă de vii într-un magazin din centrul oraşului. Jandarmii se aflau într-o altă misiune, dar când au văzut trupurile oamenilor cuprinse de flăcări, au oprit imediat. "Dumnezeule, ce-i aici?".

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiul a avut loc într-un magazin din Piaţa Veche din Craiova. Doi oameni ai străzii se adăpostiseră în anexa unui magazin şi au fost cuprinşi de flăcări în momentul în care în locaţie a izbucnit un incendiu din motive încă necunoscute.

"Plutonierul major Vîlceleanu Alin, din cadrul Grupării de Jandarmi Craiova, intrase în serviciu încă de dimineaţă, la tura de 24 de ore. Chiar de la primele ore, Alin, alături de colegii de echipaj, plutonierul Tănase Liviu, plutonierul adjutant Floroiu Gheorghe şi plutonierul major Pătrună Marian, primiseră misiunea de a însoţi şi a asigura securitatea coloanelor de autovehicule care transportau cetăţenii către centrele de carantină. Uneori este destul de greu să lucrezi atâtea ore, însă, când eşti alături de camarazii tăi, parcă şi orele se scurg altfel. Întotdeauna Alin, atunci când este la tură, are un obicei, de la care nu se abate niciodată...îşi sună de fiecare dată soţia şi pe băieţelul lui pentru a le ura noapte bună.

-Rareş, te iubeşte mult tati...când, deodată, pe staţie, băieţii primesc un apel de urgenţă.
-Deplasaţi-vă de urgenţă în zona Piaţa Veche, se pare că s-a produs un incendiu şi sunt persoane prinse acolo!

-Rareş, tati are puţină treabă...

În câteva momente, echipajul lui Alin ajunsese la faţa locului. Imaginea pe care o vedeau era greu de descris, însă, în astfel de momente, ştii că nu este timp de ezitare. Trebuie să acţionezi cât mai repede. Secundele fac, de cele mai multe ori, diferenţa între viaţă şi moarte.

Între fiarele contorsionate ale unei tarabe, se aflau prinse două persoane, aflate în stare de inconştienţă şi cuprinse de flăcări. Nimeni nu te antrenează pentru astfel de situaţii, poate doar instinctul sau un anume amestec de inconştienţă, curaj şi datorie te fac să acţionezi. Aşa a făcut şi Alin, care, alături de colegii săi de echipaj, a reuşit să-i scoată din flăcări pe cei doi. Au folosit pături şi stingătorul autospecialei. Vorba românească aşchia, nu sare departe de trunchi! se confirmă încă o dată. Alin este băiat de pompier! Felicitări, băieţi!". Acesta a fost mesajul Jandarmeriei Române.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 48 şi 59 de ani au fost transportaţi cu arsuri de gradul I şi III la Spitalul clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde au primit îngrijiri medicale. Bărbatul de 59 de ani a fost trasferat la Bucureşti, ia medicii încearcă acum să-i salveze viaţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: