FOTO 26 de irakieni prinşi la Calafat când încercau să intre ilegal în ţară. Migranţii se ascundeau într-un tir, printre haine

FOTO 26 de irakieni prinşi la Calafat când încercau să intre ilegal în ţară. Migranţii se ascundeau într-un tir, printre haine

În tir erau 8 copii, 4 femei şi 14 bărbaţi

Tirul era condus de un cetăţean turc. Acesta a declarat că nu ştia că în remorca unde avea marfa se ascunseseră irakienii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au descoperit sâmbătă dimineaţa 26 cetăţeni irakieni, care au încercat să intre  ilegal în ţară. Aceştia erau ascunşi printre textile, în remorca unui autocamion, marca Volvo. Tirul era condus de un şofer turc, iar acesta era însoţit de un alt conducător auto care a spus că este şoferul de rezervă.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, erau transportate textile şi plastice din Turcia pentru Olanda.

"Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Cu ocazia controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi ascunşi, printre textile, 26 de cetăţeni străini", se arată într-un comunicat de presă.

Poliţiştii  de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, 14 bărbaţi, 4 femei şi 8 minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 45 de ani. O parte dintre aceştia se aflau în posesia unor documente din care reiese că sunt solicitanţi de azil în Bulgaria.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă  într-un stat din vestul Europei. Şoferii au declarat că nu ştiau că persoanele erau ascunse în compartimentul de marfă al mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontiera au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii, şoferii şi mijlocul de transport au fost predaţi Politiei de Frontiera Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii masurilor legale ce se impun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările