Directoarea liceului din Dăbuleni în care mai mulţi copii s-au intoxicat, suspectată că a sustras documente dintr-un birou sigilat

Directoarea liceului din Dăbuleni în care mai mulţi copii s-au intoxicat, suspectată că a sustras documente dintr-un birou sigilat

Evenimentul care a dus la cercetarea disciplinară a fost prezentarea a nouă elevi ai şcolii la spital, cu simptome de toxinfecţie în urma unei acţiuni de dezinfecţie

Şefa şcolii din Dolj în care în 12 februarie nouă copii au ajuns la spital în urma operaţiunii de dezinfecţie, destituită marţi, 3 martie 2020, de Inspectoratul Şcolar, este suspectată că a sustras documente dintr-un birou sigilat, după ce ar fi rupt sigiliul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luminiţa Diaconu, director al Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni, a fost destituită ieri printr-o decizie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Ea a făcut obiectul unei anchete disciplinare care s-a finalizat cu propunerea de schimbare din funcţie, după ce, cu mai bine de două săptămâni în urmă, nouă elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie, în urma unei acţiuni de dezinfecţie. Pentru că directoarea a refuzat să predea cheile,motivând că nu este obligată la acest lucru până la numirea unui nou director, biroul a fost sigilat. Miercuri-dimineaţă, colegii săi au observat că sigiliul pus pe uşa biroului de director a fost rupt, pe camerele de înregistrare observându-se că fosta directoare a fost cea care a pătruns, la ora 5,00 dimineaţa, în birou.

„Domnişoara profesor Diaconu Luminiţa a intrat în şcoală şi a părăsit şcoala cu nişte documente în mână. Totul a fost surprins pe camerele din şcoală. Nu avea ce să caute la acea oră în şcoală”, a declarat Adriana Cojocaru, director desemnat să conducă instituţia până la numirea unui nou manager.

Evenimentul a fost înregistrat de poliţişti şi face obiectul unei cercetări penale. „În cursul acestei zile, poliţisti din cadrul Politiei Oraşului Dăbuleni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în noaptea de 3/4 martie a.c., persoane necunoscute au pătruns fără drept în incinta unei unităţi de învăţămant din Dăbuleni. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de violarea sediului profesional. Astfel, din primele verficari efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că fostul director al unitatii de învăţământ ar fi fost persoana care ar fi intrat în sediul instituţiei“, a transmis IPJ Dolj.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările