Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Tribunalul Dolj a pronunţat sentinţa

Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Tribunalul Dolj a pronunţat sentinţa

Decizia Tribunalului Dolj poate fi contestată de Darisu Vâlcov

Fostul ministru de Finanţe şi consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat la închisoare cu executare de Tribunalul Dolj.  Decizia nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sentinţa a fost pronunţată marţi, 21 iulie 2020, de către judecătorii Tribunalului Dolj, în dosarul în care Vâlcov este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă. Sentinţa poate fi atacată cu apel. 

Faptele s-ar fi petrecut în timpul în care Vâlcov era primar, dar şi ulterior, când de asemenea controla mai multe instituţii din judeţ, dosarul fiind trimis în judecată de procurorii DNA în 2015.

Vâlcov, care a mai fost condamnat la 8 ani de închisoare, sentinţa fiind anulată, ar fi luat mită de la mai mulţi constructori,  doi dintre ei denunţători în dosar, pentru contracte derulate de Primăria Slatina, pe care a condus-o din 2004, vreme de două mandate, la al treilea renunţând pentru postul de senator.

Dosarul s-a judecat iniţial la Tribunalul Olt, ulterior fiind admisă cererea fostului senator Darius Vâlcov de strămutare la Tribunalul Dolj. 

Omul de afaceri Sorin Păduraru, unul dintre denunţători, le-a dezvăluit anchetatorilor că fostul ministru al Finanţelor i-ar fi pretins o mită de aproape 500.000 lei pentru un contract de reabilitarea a centrului istoric al Slatinei, contract câştigat împreună cu alte două firme. Banii i-ar fi primit în perioada în care deja renunţase la mandatul de primar. Un alt contract viza reabilitarea termică a blocurilor. „Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei, fără TVA“, precizau procurorii care l-au trimis în judecată.

Un al treilea contract era legat de lucrări scoase la licitaţie de Compania de Apă Olt. Partea din valoarea contractelor, care îi revenea fostului primar, era cuprinsă între 10-15%, mita încasată din cele trei contracte cifrându-se la aproximariv 1 milion euro.

CITIŢI ŞI: Afacerile secrete ale lui Darius Vâlcov: hotelul, galeria de artă, spălătoria şi firma de construcţii. "Şi-a amenajat biroul senatorial cu bani din şpagă"

Martorii din cel de-al doilea dosar al fostului primar Vâlcov, la bară. Ghenciu: „Uitaţi-vă unde sunt! N-am mai trecut pe la hotel nici în calitate de client…“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările