Conacul Poenaru din Gorj, construit la începutul secolului trecut în stil neoclasic, scos la vânzare la preţ de apartament FOTO

Conacul Poenaru din Gorj, construit la începutul secolului trecut în stil neoclasic, scos la vânzare la preţ de apartament FOTO

Conacul Poenaru din satul Andreeşti, judeţul Gorj, ridicat la 1920 pe locurile natale ale lui Tudor Vladimirescu, este construit în stil neoclasic, mai putin obişnuit pentru zona Olteniei, şi se vinde la 80.000 de euro, potrivit Romania Sotheby's International Realty.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faţada este marcată de scările monumentale şi de coloanele care delimitează porticul cochet de la intrarea principală.
 
Nelocuit de prea mult timp, conacul este în stare relativ bună, fără indicii ale unor probleme de structură care să ii pună în pericol integritatea. 
 
Domeniul pe care se află conacul este de 2 hectare de teren, cu o deschidere atât la drumul principal, dar mai ales la râul care mărgineşte latura din spate a proprietăţii.
 
În plus, pe domeniu se mai află o serie de clădiri anexă ce pot fi transformate şi refolosite în funcţie de destinaţia care i se va da acestei proprietăţi.
 
Proprietatea boierească de la Andreeşti este înconjurată de munţi, păduri şi mărginită de râu. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările