Cât de mult îi ajută animalele de companie pe copii. Cum îi pot ajuta să dezvolte abilităţi sociale puternice

Cât de mult îi ajută animalele de companie pe copii. Cum îi pot ajuta să dezvolte abilităţi sociale puternice

Un animal de companie îi ajută pe copii să dezolte abilităţi sociale puternice Foto: csid.ro

Animalele de companie oferă iubire necondiţionată şi-i ajută pe copii să dezvolte abilităţi sociale puternice. Cei mici vor învăţa care sunt nevoile acestuia şi vor deveni în timp mult mai responsabili.

Ştiri pe aceeaşi temă

Animalele de companie au un impact mult mai mare asupra copiilor care suferă de autism, iar în momentul în care vor avea un câine, o pisică sau un iepure, comportamentul lor se schimbă în bine şi reuşesc să intercaţioneze mai mult cu oamenii din jur.

„Animalul de companie se poate transforma pentru copii într-un confident de încredere. Este bine să ştim că îi ajută foarte mult pe copiii cu autism să dezvolte abilităţi sociale puternice care în mod normal sunt destul de dificile pentru ei. În momentul în care un animal intră într-o casă toţi copiii au tendinţa de a se strange în jurul lui, iar astfel ajung să se cunoască mult mai bine şi să intercaţioneze mai bine“, a spus Alexandru Andrei, psiholog. 
 
Ajută în relaţia cu familia
 
Specialiştii au mai precizat că un animal de companie poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, dar şi la reducerea stresului, anxietăţi, în cazul copiilor care au un temperament mult mai agitat. Un căţel sau o pisică poate să ajute familia să crească mai puternică şi mai apropiată. „Un câine sau pisică poate să fie punctul central al activităţilor pe care familia o întreprinde. De cele mai multe ori ies împreună la o plimbare cu animalul de companie aleg să se joace împreună. Aceste activităţi îi pot apropia mai mult şi astfel ajung să intercaţioneze mult mai bine şi să aibă o legătură mult mai strânsă“, a mai spus Alexandru Andrei, psiholog. 
 
Psihologii au mai precizat că animalele de companie pot contribui la menţinerea sănătăţii copilului. „Un animale de companie poate scădea riscul unui copil de a dezvolta anumite alergi şi poate scădea şi riscul de a dezvolta astm“, a mai precizat psihologul.         
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările