VIDEO Reţea de traficanţi internaţionali cu maşini de lux, destructurată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă persoane se află sub urmărire penală pentru trafic internaţional cu autoturisme de lux, şase dintre acestea fiind reţinute, miercuri, de Poliţia Română. Suspecţii sunt acuzaţi că deturnau maşini de lux din Austria, Italia, Germania, Spania şi Slovenia, pe care le dădeau spre vânzare în România.

Potrivit IGPR, faţă de nouă persoane s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals, tăinuire şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Încă de marţi poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale a confiscat 19 autoturisme de lux în urma a 12 perchiziţii desfăşurate în Bucureşti, Ilfov, Argeş, Dolj, Vâlcea, Timiş, Arad şi Teleorman, de unde au ridicat zece persoane, printre care şi pe craioveanul Vladimir Gruev, de 34 de ani. Surse judiciare afirmă că accesta este cercetat în stare de libertate, şi că ar fi avut doar calitate de martor.

Citiţi şi:

Banda interlopului Cristel, trimisă după gratii

Aceleaşi surse judiciare mai afirmă că Vladimir Gruev, alături de cunoscutul interlop Caiac, împuşcat mortal de un amic la o partidă de poker, au administrat firma MIVAVAMI SRL, folosită pentru spălarea prin conturile sale a unor sume de bani obtinute din rambursările ilegale de TVA.

Potrivit IGPR, din investigaţiile poliţiştilor s-a stabilit că membrii grupării, începând cu 2008 şi până în prezent, au închiriat autoturisme de lux din Austria, Italia, Germania, Spania şi Slovenia, pe care le-au adus în România. Odată ajunse în ţară, maşinilor le erau modificate elementele de identificare, dar şi documentele de proprietate şi provenienţă, după care erau înmatriculate pentru prima oară pe numele unor firme care nu mai aveau activitate sau pe numele unor persoane ale căror acte fuseseră declarate pierdute. Ulterior  maşinile erau vândute cu sume apropiate de preţul pieţei unor persoane care nu cunoşteau faptul că maşinile erau furate. Anchetatorii încearcă să dea de urma altor persoane implicate în traficul internaţional de autovehicule de lux.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite