ÎPS Teodosie: Eu nu mă păzesc de COVID-19, că nu am timp VIDEO

ÎPS Teodosie: Eu nu mă păzesc de COVID-19, că nu am timp VIDEO

ÎPS Teodosie - captură video

ÎPS Teodosie a făcut câteva declaraţii la finalul slujbei oficiate la Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei din judeţul Constanţa. Ierarhul a fost iritat de întrebările referitoare la COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie, aflat în centrul atenţiei de la începutul pandemiei de COVID-19, a declarat luni, 30 noiembrie, că el nu se protejează într-un mod anume de această boală.

„Eu nu mă păzesc, că nu am timp. Sigur, nu stau aproape de ceilalţi, dar Sfânta Împărtaşanie zilnică mă păzeşte cel mai mult. În Sfântul Potir nu e niciun microb, e dovedit ştiinţific. Ştiinţa e de la Dumnezeu, nu de la oameni. Să nu vă înspăimântaţi peste măsură de boala care este. Să ne păzim, dar să nu ne temem. Să-l chemăm pe Dumnezeu în ajutor”, a declarat ierarhul la finalul slujbei.

Întrebat dacă ar avea pe conştiinţă o persoană infectată cu SARS-CoV-2 la acest pelerinaj, persoană care ar deceda din cauza virusului, arhiepiscopul a răspuns scurt: „Nu. Dacă a venit la Sfântul Andrei o persoană, a venit să-l caute pe Dumnezeu. Aici s-a întâlnit cu Dumnezeu”

De asemenea, el a reiterat ideea spusă şi în predică, de a se deschide bisericile din localităţile aflate în carantină.

„Nădăjduiesc ca de mâine să intrăm în biserici. Autotităţile ne-au dat de înţeles că putem să intrăm pentru că nu mai putem să slujim afară, pe vremea aceasta”.

ÎPS Teodosie a fost iritat de întrebările jurnalişilor referitoare la COVID-19. „Lăsaţi întrebările astea despre boală, fără sens. Degeaba ne distanţăm dacă stăm în frig”.

VIDEO: Ziua de Constanţa

Judeţul Constanţa are cea mai mare rată de infectare din ţară. Incidenţa pe municipiu este de 10,85, iar pe judeţ - de 7,49. 
 
Judeţul Constanţa are la ora actuală 18 localităţi în carantină, inclusiv reşedinţa de judeţ, iar spitalele COVID-19 sunt aproape pline. Printre localităţile carantinate se numără: Cernavodă, Eforie, Ovidiu, Medgidia, Techirghiol sau Năvodari, adică principalele oraşe ale judeţului Constanţa.

Citeşte şi:

Încă trei localităţi din judeţul Constanţa intră în caratină. Numărul lor ajunge la 18, iar numărul morţilor - la 331

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, infectat cu SARS-CoV-2

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările