Vasile Bănescu, despre declaraţiile ÎPS Teodosie referitoare la Putin: „Recidivând, unii se compromit spectaculos”

Vasile Bănescu, despre declaraţiile ÎPS Teodosie referitoare la Putin: „Recidivând, unii se compromit spectaculos”

Vasile Bănescu

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacţionat după ce ÎPS Teodosie a declarat că Vladimir Putin nu a bombardat „ctitorii”.

ÎPS Teodosie a fost întrebat miercuri, 20 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă îşi menţine declaraţiile făcute în februarie despre Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse. Atunci, Teodosie susţinea că Putin este un mare ctitor şi nu ar fi aşa de „negru” cum îl prezintă unii.
 
“Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie. 
 
Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.  
 
Vasile Bănescu a postat pe contul său de instagram un mesaj referitor la „recidiva” ierarhului de la malul mării.
 
„Perseverarea tomitană în opţiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creştin, dar şi întrebarea zguduitor de cinică, „Ce, a mitraliat ctitoriile?”, sunt aproape amuţitoare. Ca şi cum zidurile unor construcţii, fie ele şi biserici, nu vieţile unor oameni nevinovaţi ar conta cu adevărat !
 
Fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putinţă prin poziţionarea faţă de răul cu chipul hidos al crimei, faţă de nedreptatea strigătoare la cer şi mai ales faţă de Adevăr. Recidivând, unii se compromit spectaculos şi ireversibil”, scrie Vasile Bănescu. 
 
Pe 8 februarie, într-o intervenţie la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie l-a lăudat pe liderul de la Kremlin, despre care a spus că este un mare „ctitor”.
 
„Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine”, a declarat arhiepiscopul Teodosie.
 

Vă recomandăm şi: 

 

Ce spune Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa despre dosarul cărţilor scrise de ÎPS Teodosie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările