Ultimatumul unui primar de pe litoral: „Solicit Guvernului să elimine restricţia privind programul operatorilor economici până la ora 23.00“

Ultimatumul unui primar de pe litoral: „Solicit Guvernului să elimine restricţia privind programul operatorilor economici până la ora 23.00“

Terase deschise. FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, spune că în Turism s-a înregistrat o scădere de 60 – 70% faţă de anul anterior şi una dintre măsurile luate de Executiv nu face decât să adâncească această criză.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Situaţia turismului nu este deloc bună. Avem o scădere de 60-70% faţă de anul trecut. Solicit Guvernului să elimine restricţia privind programul operatorilor economici până la ora 23.00, pentru că nu are nicio logică. Acolo unde este aglomeraţie, se poate interveni punctual“, a spus edilul Constanţei într-o intervenţie la Digi 24. 
 
„Mi se pare că se exagerează şi nu înţeleg cui serveşte să exportăm turiştii români altor ţări, cu care ne aflăm în competiţie directă. Păi noi ce facem? Exportăm capitalul românesc?“, se întreabă el. 
Programul teraselor, cluburilor şi barurilor nu poate începe înainte de ora 06.00 şi nu poate fi prelungit după ora 23.00. Măsura intră în vigoare duminică de la ora 12.00, duminică, este aplicată pe o perioadă de 14 zile şi poate fi prelungită prin hotărâre a CNSU.
 
„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi hotărârea numărul 38 din 1 august 2020. Astfel, au fost stabilite, la propunerea specialiştilor, zonele în care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc şi altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19). Aceste zone sunt: judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti. Măsura intră în vigoare începând de duminică, 2 august. Şi această măsură se înscrie în seria acţiunilor proactive luate de autorităţi pentru protecţia sanitară a persoanelor”, arată un comunicat de presă al Executivului.
 
„Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, de la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti, nu poate începe înainte de orele 06.00 şi nu se poate prelungi după orele 23.00. (2) Măsura prevăzută la alin. (1) intră în vigoare începând cu data de 02.08.2020 orele 12.00, se aplică pentru o perioadă de 14 zile şi poate fi prelungită prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, potrivit hotărârii luate de CNSU.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările