Sute de mii de pachete cu ţigări de contrabandă, ascunse într-un container cu mobilier

Sute de mii de pachete cu ţigări de contrabandă, ascunse într-un container cu mobilier

Container în port FOTO: Arhiva Adevărul

Valoare ţigărilor depăşeşte un milion de euro. Containerul a sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din Emiratele Arabe Unite.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, au descoperit şi confiscat peste 412.000 pachete cu ţigări de contrabandă, transportate într-un container cu obiecte de mobilier.   

În urmă cu câteva zile, în Portul Constanţa Sud Agigea, s-a efectuat controlul fizic al unui container, selectat  în baza unei informaţii, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere. Conform documentelor de transport, containerul  trebuia să fie încărcat cu mobilier din material plastic, având ca provenienţă Emiratele Arabe Unite.    

„La deschiderea containerului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au constatat că în partea din faţă se aflau cutii care conţineau obiectele de mobilier menţionate în documente, iar restul containerului fiind încărcat cu cutii de carton ce conţineau ţigări de provenienţă Duty Free”, transmite Poliţia de Frontieră.     

În container s-au găsit 412.050 pachete cu ţigări, în valoare de 4.944.600 lei (aproximativ 1.021.600 euro).  Ţigările au fost ridicate de poliţiştii de frontiera in vederea confiscării.   

„În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului din cadrul Curţii de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, adaugă poliţiştii de frontieră.

Citeşte şi:

Lovitură pentru vânători. Judecătorii au suspendat împuşcarea a 36 de specii de păsări

Fideli Armatei Române. Un grup de tineri din Marea Britanie vrea să spună „Stop bolşevismului“. Englezii reconstituie cu fidelitate ţinuta ostaşilor români VIDEO

   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările