Scriitorul constănţean Ionuţ Caragea a mai publicat două volume bilingve de poezie

Scriitorul constănţean Ionuţ Caragea a mai publicat două volume bilingve de poezie

Ionuţ Caragea, la lansarea de la Constanţa FOTO Mariana Iancu

În septembrie 2014, Ionuţ Caragea a mai publicat două volume bilingve de poezie, "Cer fără scări/Ciel sans escalier"(română şi franceză) şi "Festina lente", (română şi spaniolă), la editura eLiteratura din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul 1993 obţinuse titlul de campion naţional la juniori la rugby, însă trăia dintr-un salariu de profesor de educaţie fizică şi sport. „Eram suplinitor într-o localitate de lângă Cernavodă. Plăteam pe drum jumătate din salariu. Nu-mi permiteam un trai decent", povesteşte el. Aşa a decis să emigreze în Canada, acolo unde şi-a descoperit vocaţia.

Cărţile s-au adunat, scriitorul având în palmaresul său literar nu mai puţin de 28 de volume de versuri, aforisme, proză de science-fiction (Uezen, un roman de succes tradus şi publicat în S.U.A.), eseuri critice şi spiritualitate.

În 2012 Ionuţ Caragea, s-a întors în Romania şi s-a stabilit la Oradea, dar sufletul său poetic rămâne la Constanţa, lucru confirmat şi de ultima lansare de carte de la Biblioteca Judeţeană, în august 2012.
Despre cărţile recent lansate şi despre întoarcerea poetului în patria natală au scris nume importante ale criticii şi literaturii contemporane (Ştefan Borbely, Daniel Corbu, Ion Simuţ, Maria-Ana Tupan, Ana Blandiana etc.).

Poetul, membru al mai multor instituţii culturale (Uniunea Scriitorilor din România, Academia Româno-Americană de Arte şi Ştiinţe etc.), ne mărturiseşte că abia aşteaptă să se întoarcă pentru o nouă lansare la Constanţa, în vara lui 2015.
Ionuţ Caragea este fiul unei foste glorii a generaţiei de aur a rugbiului românesc, Florin Caragea.

Prima poezie

La 14 ani a scris prima lui poezie. Poetul îşi aminteşte că a fost un poem de dragoste, inspirat de faptul că se simţea atras de o anume domnişoară.

„Scriam mai rar şi în gereral îmi aşterneam sentimentele pe hârtie sub formă de poezii pe care, bineînţeles, nu le arătam nimănui. Am fost un timid care reuşea să se exteriorizeze prin scris“, spune Ionuţ Caragea.

Vă mai recomandăm:

Constanta: Poetul care şi-a descoperit vocaţia în Canada
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările