Peste 100 de persoane au fost amendate. Jandarmeria Constanţa continuă să-i identifice pe protestatari

Peste 100 de persoane au fost amendate. Jandarmeria Constanţa continuă să-i identifice pe protestatari

Sute de persoane au ieşit în stradă la Constanţa

Câteva sute de persoane au protestat la Constanţa, duminică, 28 martie. Oamenii sunt nemulţumiţi de noile restricţii impuse de Guvern.

 Manifestarea de la Constanţa, din faţa Prefecturii, a fost iniţiată pe o pagină de socializare, iar la eveniment au fost prezente câteva sute de persoane.
 
Protestatarii au strigat: "Nu vrem să furăm, vrem să cântăm", "Jos masca", "România, România", "Măştile jos", "Libertate, libertate”, "Hoţii, hoţii”, “Deschideţi HORECA”, “Jos Chiţac”, “Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim”, “Vrem dreptate”, “Jos Guvernul”, “Jos criminalii”, “Şoşoacă să vină ca să ne susţină”, “Constanţa, trezeşte-te”, “Să plece Arafat”.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa transmite că, până în dimineaţa zilei de luni, 29 martie, au fost aplicate 102 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului, cât şi unora dintre participanţi.

„Organizatorul activităţilor a fost sancţionat contravenţional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic, iar participanţii pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”, transmite IJJ Constanţa.

Jandarmeria face în continuare verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Citeşte şi:

Protest la Constanţa faţă de măsurile de protecţie împotriva pandemiei COVID-19: „Măştile jos“ VIDEO

Pieţele din municipiul Constanţa funcţionează după un nou program

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările