O lună de instrucţie pe Nava Şcoală „Mircea”. Cadeţii români şi germani vor naviga în Marea Mediterană şi Marea Adriatică

O lună de instrucţie pe Nava Şcoală „Mircea”. Cadeţii români şi germani vor naviga în Marea Mediterană şi Marea Adriatică

FOTO Arhiva Adevărul

Peste 2.000 de mile marine vor fi străbătute în cele 31 de zile de instrucţie în Marea Mediterană şi Marea Adriatică. La bordul navei vor fi cadeţi români şi germani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava Şcoală „Mircea” va efectua, în perioada 4 iunie-5 iulie, marşul internaţional de instrucţie în Marea Mediterană şi Marea Adriatică, cu escale în porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru şi Pireu din Grecia. Alături de echipajul de bază al navei, la bord se vor ambarca 48 de elevi din anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu”, 51 de cadeţi şi 14 instructori germani.

Marşul de instrucţie, ce cuprinde peste 2.000 de mile marine, cu o  durată de 31 de zile reprezintă o oportunitate deosebită de instruire a cadeţilor români şi germani şi un bun prilej de probare, în cadru competitiv, a calităţilor navei şi a echipajului acesteia.

Nava Şcoală „MIRCEA” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Aceasta a fost construită, în perioada 1938-1939, la Şantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania. Din seria sa, mai fac parte navele „Eagle” - SUA, „Gorch Fock I” - Germania, „Gorch Fock II” – Germania şi „Sagres” - Portugalia.

Pe aceeaşi temă:

Nava-şcoală Mircea va avea un nou comandant. Bricul se află de 79 de ani în serviciul Marinei Române

Nava-şcoală Mircea încheie aventura pe mare. Bricul a făcut escală în 11 porturi şi a străbătut 10.000 mile marine



 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: