O durere a alarmat-o, iar medicul i-a spus ce are de făcut. Ce şanse la viaţă are Violeta, singurul sprijin al unei familii

O durere a alarmat-o, iar medicul i-a spus ce are de făcut. Ce şanse la viaţă are Violeta, singurul sprijin al unei familii

O mică durere în corp a dus la descoperirea unei boli care ameninţă viaţa. I s-a întâmplat Violetei Stanciu, o mamă din Adamclisi, care a aflat, mergând la medic, că viaţa ei este în mare pericol dacă nu urmează urgent un tratament dificil.

În luna martie a acestui an, prezenţa unui nodul dureros a determinat-o Violeta Stanciu (46 de ani) să meargă la medic. 

Peste câteva săptămâni avea să primească şi diagnosticul – cancer mamar în stadiul trei.

Medicii i-au spus că boala este agresivă, se poate agrava rapid (mai ales că deja există leziuni şi la nivelul ficatului) şi i-au recomandat să meargă la un centru oncologic privat din Bucureşti, pentru a începe imediat tratamentul.

A continuat investigaţiile, iar la sfârşitul lunii mai a început chimioterapia. De atunci viaţa ei a devenit o înlănţuire de drumuri între spitale.

Prietenii ei au creat o pagină de Facebook, O ajutăm pe Violeta să învingă cancerul, pe care au povestit cele întâmplate Violetei. 

De dragul copilului ei şi văzând că nu e singură, Violeta Stanciu şi-a spus că vrea şi că trebuie să lupte încă de la prima confruntare cu diagnosticul. 

Însă neajunsurile au copleşit-o după primele două şedinţe de tratament pentru distrugerea celulelor canceroase. La fiecare internare, Violeta plăteşte 850 de lei, la care se adaugă costurile de deplasare. Prea mult pentru venitul ei de doar 1.500 de lei lunar, adică indemnizaţia de concediu medical.

Medicii i-au prescris opt şedinţe de chimioterapie, programate la interval de două săptămâni. Zilele acestea se află în spital, la Bucureşti, pentru a treia oară, pentru administrarea tratamentului pentru distrugerea celulelor canceroase.

După această etapă, urmează ca medicii să intervină chirurgical. Investigaţiile au indicat alte două leziuni (metastaze) în zona ficatului, aşa cum rezultă din documentele medicale, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de două intervenţii chirurgicale.

Deocamdată, Violeta nu ştie care vor fi costurile acestora, dar are nevoie urgentă de bani pentru a continua şedinţele de chimioterapie.

Ea locuieşte alături de fiul în vârstă de 15 ani şi de bunica ei în comuna Adamclisi, la 60 de kilometri de Constanţa, ceea ce face ca situaţia să fie şi mai complicată, pentru că fiecare deplasare la Bucureşti aduce noi şi noi costuri. 

A învăţat să tolereze starea de rău pe care i-o dă tratamentul, din dorinţa de a învinge boala, chiar dacă are zile când e cu psihicul la pământ. N-ar fi îndrăznit niciodată să ceară ajutorul semenilor dacă oamenii din jurul ei n-ar fi încurajat-o să o facă.

E nevoie de curaj pentru lupta asta, iar ea îl găseşte de fiecare dată când îşi priveşte copilul în ochi. Zilele trecute, fiul ei a susţinut testarea naţională şi a obţinut o medie foarte bună. Urmează înscrierea la liceu, iar mama lui îşi doreşte, poate mai mult ca niciodată, să-i fie alături şi să învingă boala.

„Sunt pregătită să lupt şi îmi doresc foarte mult să mă vindec. Medicii mi-au spus că este o formă agresivă şi tocmai de aceea toate tratamentele trebuie făcute rapid“, spune Violeta.

Aşadar, o puteţi ajuta să învingă această boală făcând o donaţie. Nicio sumă nu este prea mică şi poate face minuni, pentru că oferă unei mame şansa la viaţă!

Puteţi face donaţii în cele două conturi, deschise la BRD, pe numele Stanciu Violeta:

RO78BRDE140SV77024991400 – în lei

RO77BRDE140SV77025011400 – în euro

„Vă mulţumim din suflet pentru ajutorul acordat pentru a ajuta o mamă să învingă cancerul!“, transmit prietenii Violetei Stanciu. 

Pe aceeaşi temă: 

Cum poţi salva viaţa unui bolnav de cancer de sânge? Este o procedură foarte simplă

„Malnutriţia şi pierderea masei musculare sunt frecvent întâlnite la pacienţii cu cancer“. Factori care influenţează dieta acestor bolnavi

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: