Ministrul Ionuţ Stroe, reclamat la DNA de Federaţia Tinerilor din Constanţa. „Tolerează furtul din patrimoniul tinerilor”

Ministrul Ionuţ Stroe, reclamat la DNA de Federaţia Tinerilor din Constanţa. „Tolerează furtul din patrimoniul tinerilor”

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului

Tinerii îl acuză pe Ionuţ Stroe de abuz în serviciu cu folos patrimonial pentru altul, complicitate la abuz în serviciu şi aderare la grup infracţional organizat.Totul pleacă de la aplicarea legii fundaţiilor pentru tineret.

Ştiri pe aceeaşi temă

Federaţia Tinerilor din Constanţa a depus o plângere penală împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru mai multe fapte asimilate faptelor de corupţie: abuz în serviciu cu folos patrimonial pentru altul, complicitate la abuz în serviciu cu folos patrimonial pentru altul şi aderare la grup infracţional organizat.

La DNA au mai fost reclamaţi şi Andra Costache, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Gabriel Carnariu, preşedintele Consiliului Tineretului din România, federaţie a fundaţiilor pentru tineret care au preluat patrimoniul UTC, Mihai Dragoş, fost preşedinte, şi Ticu Plăcintă, preşedintele Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti.

În luna martie, Ministerul Tineretului şi Sportului a pus în consultare publică proiectul regulamentului de aplicare a legii fundaţiilor pentru tineret, care au preluat patrimoniul UTC. Acest regulament urma să asigure aplicarea legii prin instituirea unui control puternic din partea statului asupra activităţilor acestor fundaţii.

„Însă, la influenţa lui Ticu Plăcintă şi Gabriel Carnariu, ministrul Ionuţ Stroe şi secretarul de stat Andra Costache au refuzat să finalizeze procedura de aprobare a regulamentului de aplicare, tolerând astfel în continuare încălcarea legii şi furtul din patrimoniul destinat tinerilor.

Tinerii din România solicită prim-ministrului Ludovic Orban să garanteze că România mai este încă stat de drept şi să ia toate măsurile de rigoare astfel încât Legea nr. 146/2002 care reglementează fundaţiile pentru tineret să fie respectată, iar patrimoniul UTC să fie folosit în interesul tinerilor, şi nu pentru îmbogăţirea unora”, se arată în comunicatil Federaţiei Tinerilor din Constanţa.

„Facem un ultim apel la ministrul Ionuţ Stroe să se trezească la realitate şi să înţeleagă că respectarea legii nu e o joacă. Regulamentul de aplicare a legii trebuie aprobat încă din 2003. Am început discuţiile cu Ionuţ Stroe încă din decembrie 2019. Suntem în mai şi regulamentul nu este încă aprobat, deşi sta de 2 luni în consultare publică. Nicio întârziere nu mai este scuzabilă. Deja avem suficiente informaţii că acesta s-a înţeles cu reprezentanţii acestor fundaţii pentru tineret să dea o ordonanţă de urgenţă prin care cei care au delapidat patrimoniul UTC să fie albiţi”, a declarat George Farauanu, preşedintele Federaţiei Tinerilor din Constanţa.

Aprobarea regulamentului de aplicare a Legii nr. 146/2002 este susţinută şi de Asociaţia Tinerilor din Bucureşti (ATB), Liga Studenţilor Iaşi (LS Iaşi), Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE).

„Dorim ca patrimoniul UTC să nu încapă pe mâna unor aşa-zise «fundaţii de tineret» şi a liderilor lor care servesc unor interese partizane, politice şi ideologice, neavând nicio legătură reală cu tinerii şi asociaţiile de studenţi, elevi şi tineret care ar trebui să fie adevăraţii beneficiari ai acestui patrimoniu” a declarat Diana-Alexandra Cristea, preşedinte Liga Studenţilor (LS IAŞI).

Pe aceeaşi temă:

Regulamentul care pune pe jar Fundaţiile pentru Tineret. După 30 de ani, statul român vrea să recapete controlul asupra patrimoniului UTC

Tinerii constănţeni cer remanierea lui Marius Dunca: „Apreciem că funcţia de ministru al tineretului şi sportului depăşeşte competenţele politice şi manageriale pe care le are”

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: