FOTO Un mărţişor de la migranţi! Străinii ne-au adoptat tradiţia primăverii şi şi-au legat la mână cele două fire de aţă împletite

FOTO Un mărţişor de la migranţi! Străinii ne-au adoptat tradiţia primăverii şi şi-au legat la mână cele două fire de aţă împletite

Mărţişoare confecţionate de migranţi. FOTO Mariana Iancu

Străinii din Constanţa au confecţionat pentru prima dată mărţişoare în cadrul proiectului „Migrant în România Interculturală“, derulat de Centrul pentru Resurse Civice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi nu i-am întâmpinat cu braţele deschise, iar integrarea în comunitatea locală se face cu destulă greutate, migranţii au ţinut să ne facă un mic dar de început de primăvară şi au confecţionat mărţişoare.

Pentru prima dată în viaţa lor, au decupat hârtie glasee, au făcut flori, le-au lipit pe hârtie şi apoi au ataşat un şnur împletit în două culori: alb şi roşu.

Străinii au confecţionat mărţişoare în cadrul proiectului „Migrant în România Interculturală“, derulat de Centrul pentru Resurse Civice.
Nigerieni, malaezieni, macedoneni sau marocani, toţi şi-au luat munca în serios. Ba chiar au fost foarte încântaţi şi şi-au legat la mâini şnururi alb - roşii.

Tocmai din Maroc, Ounouna Fouad predă în România limba arabă. Este de patru ani în oraşul de la malul mării, iar lista lui de nemulţumiri nu e deloc scurtă. Cu toate acestea, luptă zi de zi pentru a se integra în mediul cultural balcanic. Acesta este şi motivul pentru care a participat la atelierul de confecţionat mărţişoare. În ţara sa natală, nu există astfel de obiceiuri, ei respectând doar sărbătorile religioase.

David Popoola din Nigeria este mediator social cultural. Este încântat de felul în care creştinii întâmpină primăvara. Deşi eu nu au nicio tradiţie de acest fel, în acest an o va îmbrăţişa pe a noastră şi spune că va dărui şi soţiei lui un mărţişor.
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările