Locuitorii din Năvodari, exasperaţi de lucrările interminabile de la drumul care leagă oraşul de Mamaia şi Constanţa

Locuitorii din Năvodari, exasperaţi de lucrările interminabile de la drumul care leagă oraşul de Mamaia şi Constanţa

Drumul Mamaia - Năvodari distrus de şantierul Teldrum Sursa foto Costel Aurelian Dumitraşcu

Şoferii din Năvodari, exasperaţi de starea drumului dintre Mamaia şi oraşul lor, au postat pe Facebook fotografii realizate cu stadiul lucrărilor pe care le face Teldrum, firma de casă a vicepremierului Liviu Dragnea, baronul de Teleorman. Ei au organizat proteste trăgând un semnal de alarmă despre stagnarea modernizării drumului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu, nu este păcăleală de 1 aprilie! (din păcate). Domnul Florin Chelaru, viceprimar al oraşului Năvodari, a ţinut morţiş să ne spună că în luna aprilie a acestui an vor demara lucrările de asfaltare a drumului ce leagă oraşul Năvodari de staţiunea Mamaia. Adică firma Teldrum se apucă în sfârşit de treabă, după ce a stagnat cu lucrările luni de zile!

Ce a omis să ne spună este ceea ce a făcut firma Teldrum până acum (şi poate de acum încolo). Ei bine, priviţi în imaginile de mai jos. Se pare că au lucrat de zor, dar nu la drumul Năvodari-Mamaia!“, arată Costel Aurelian Dumitraşcu, un tânăr în vârstă de 22 ani, masterand la Turism, din Năvodari.

„Cum se spune când sapi fundaţii de case şi de blocuri, pe bani puţini şi fără un contract încheiat între Teldrum şi beneficiari? Cumva muncă la negru? Cumva pentru aceste lucrări sunt cei de la Teldrum plătiţi, nu pentru drumul Năvodari-Mamaia?

Reprezentanţii primăriei au declarat în nenumărate rânduri că merg periodic în inspecţie pe teren. Ceea ce mă face să cred că ştiu foarte bine cum stă treaba în legătură cu "ciubucurile" făcute de firma Teldrum.
Sper ca organele abilitate (D.N.A., A.N.A.F., ORICINE!) să meargă pe teren şi să facă o anchetă, jurnaliştii locali (repet, jurnaliştii, nu cei ce îşi mimează meseria) să facă şi ei o anchetă şi să facă public ceea ce se-ntâmplă de fapt acolo şi de ce (încă!) trebuie să sufere locuitorii oraşului Năvodari care circulă pe drumul Năvodari-Mamaia.

De ajuns cu bătaia de joc, singurii care au de suferit în urma incompetenţei părţilor ce se ocupă de acest contract, sunt cetăţenii oraşului Năvodari! Am ieşit o dată-n stradă, sperăm că nu este nevoie să ieşim şi a doua oară ca să se pună lucrurile-n mişcare!“, promite Aurelian în numele locuitorilor din Năvodari.

Cum justifică Primăria Năvodari

Primăria Năvodari se află în litigiu cu constructorul Tel Drum, firma creată de vicepremierul Liviu Dragnea. Cauza: drumul care face legătura dintre Mamaia şi Năvodari.

„În data de 19.03.2014, Primăria Oraşului Năvodari a comunicat ordinul de incepere al lucrărilor pentru investiţia ,,Imbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea şi modernizarea Bulevardului Mamaia – Năvodari”, amplasamentul fiind predat constructorului în temeiul procesului verbal de predare al amplasamentului nr. 19555/19.03.2014.

De la data emiterii ordinului de începere şi încheierii procesului verbal de predare al amplasamentului, responsabilitatea asupra stării drumului aparţine constructorului, care potrivit dispoziţiilor punctului 9.19 din contractului de execuţie de lucrări nr. 36959/ 18.11.2013 ,«are întreaga răspundere desfăşurării lucrărilor în deplină siguranţă şi în condiţii de bună calitate în conformitate cu normele tehnice».

PRIMĂRIA ORAŞULUI NĂVODARI NU SE FACE RESPONSABILĂ DE STAREA ACTUALĂ A DRUMULUI. Starea necorespunzătoare în care se află drumul în ultima perioadă se datorează litigiului apărut între SC ENEL SA şi constructorul ASOCIEREA SC TEL DRUM SA – SC IMOB LUX CONSTRUCT SRL – SC SPECIALIST CONSULTING SRL, litigiu determinat de obligaţia constructorului de a reloca reţele electrice aflate pe amplasamentul drumului, reţele pentru devierea cărora, furnizorul de energie electrică solicită plata în avans a contravalorii lucrărilor urmată de obligaţia constructorului drumului de a executa din resurse proprii lucrarea de deviere a reţelelor electrice.

Primăria oraşului Năvodari regretă nerespectarea de către constructor a obligaţiei de a menţine drumul într-o stare de circulaţie corespunzătoare şi cere scuze locuitorilor oraşului Năvodari pentru disconfortul provocat.

Primăria oraşului Năvodari anunţă locuitorii oraşului Năvodari că a dispus intervenţia asupra lucrării din resurse proprii pentru remedierea deficienţelor, urmând ca aceste cheltuieli să fie recuperate pe căi judiciare, dacă este cazul, de la cei care se află în culpă faţă de starea actuală a drumului.

Subliniem că aceste măsuri sunt determinate şi de lipsa de reacţie a constructorului şi a furnizorului de energie SC ENEL SA, operatori economici cărora Primăria le-a comunicat o serie de memorii şi notificări, dar care au rămas fără răspuns“.

Vă mai recomandăm

Conflict între Primăria Năvodari şi Tel Drum, firma lui Dragnea care lucrează la şoseaua de legătură cu Mamaia

Protest faţă de starea drumului dintre Mamaia şi Năvodari. 50 de tineri au claxonat pe străzile oraşului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările