Protest faţă de starea drumului dintre Mamaia şi Năvodari. 50 de tineri au claxonat pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de autoturisme au pornit sâmbătă, 6 decembrie, într-un marş pe străzile Năvodariului pentru a protesta faţă de starea drumului care leagă Mamaia de oraşul lor.

Mai mulţi tineri din Năvodari, Corbu şi Lumina au apelat la o soluţie inedită de a protesta faţă de starea drumurilor. Ei s-au urcat la volanul propriilor autoturisme şi au claxonat îndelungat, olocinde de câeva ori oraşul Năvodari.

Adunarea s-a dat pe Facebook. Iată cum suna îndemnul: „Sâmbătă, de Moş Nicolae, năvodărenii îşi doresc condiţii decente de trafic între Năvodari şi staţiunea Mamaia! 

Dacă sunteţi dezamăgiţi de calitatea precară a drumului ce leagă oraşul Năvodari de staţiunea Mamaia şi de defecţiunile suferite la maşinile cu care circulaţi pe el, ieşiţi alături de noi să-i cerem Primăriei Năvodari să-şi asume blocarea proiectului din cauza managementului defectuos, să iasă public cu scuze de rigoare şi să ia de urgenţă măsuri pentru ameliorarea condiţiilor de trafic până nu rămânem fără maşini! 

Vă aşteptăm cu maşinile, sâmbătă, 6 decembrie, la oră 16:00 în centrul Oraşului Năvodari pentru a porni la un marş prin oraş!“
 

Firma lui Liviu Dragnea repară drumul
 

Primăria Oraşului Năvodari a remis joi, 4 noiembrie, un comunicat oficial cu privire la investiţia realizată din fonduri structurale pentru modernizarea drumului dintre Năvodari şi staţiunea Mamaia. Lucrările sunt realizate de Tel Drum, firma creată în 2002 de vicepremierul Liviu Dragnea, pe atunci preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.
 

Redăm comunicatul integral:

„În data de 19.03.2014, Primăria Oraşului Năvodari a comunicat ordinul de incepere al lucrărilor pentru investiţia ,,Imbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea şi modernizarea Bulevardului Mamaia – Năvodari”, amplasamentul fiind predat constructorului în temeiul procesului verbal de predare al amplasamentului nr. 19555/19.03.2014.
 

De la data emiterii ordinului de începere şi încheierii procesului verbal de predare al amplasamentului, responsabilitatea asupra stării drumului aparţine constructorului, care potrivit dispoziţiilor punctului 9.19 din contractului de execuţie de lucrări nr. 36959/ 18.11.2013 ,,are întreaga răspundere a desfăşurării lucrărilor în deplină siguranţă şi în condiţii de bună calitate în conformitate cu normele tehnice”.

PRIMĂRIA ORAŞULUI NĂVODARI NU SE FACE RESPONSABILĂ DE STAREA ACTUALĂ A DRUMULUI. Starea necorespunzătoare în care se află drumul în ultima perioadă se datorează litigiului apărut între SC ENEL SA şi constructorul ASOCIEREA SC TEL DRUM SA – SC IMOB LUX CONSTRUCT SRL – SC SPECIALIST CONSULTING SRL, litigiu determinat de obligaţia constructorului de a reloca reţele electrice aflate pe amplasamentul drumului, reţele pentru devierea cărora, furnizorul de energie electrică solicită plata în avans a contravalorii lucrărilor urmată de obligaţia constructorului drumului de a executa din resurse proprii lucrarea de deviere a reţelelor electrice.

Primăria oraşului Năvodari regretă nerespectarea de către constructor a obligaţiei de a menţine drumul într-o stare de circulaţie corespunzătoare şi cere scuze locuitorilor oraşului Năvodari pentru disconfortul provocat.

Primăria oraşului Năvodari anunţă locuitorii oraşului Năvodari că a dispus intervenţia asupra lucrării din resurse proprii pentru remedierea deficienţelor, urmând ca aceste cheltuieli să fie recuperate pe căi judiciare, dacă este cazul, de la cei care se află în culpă faţă de starea actuală a drumului.

Subliniem că aceste măsuri sunt determinate şi de lipsa de reacţie a constructorului şi a furnizorului de energie SC ENEL SA, operatori economici cărora Primăria le-a comunicat o serie de memorii şi notificări, dar care au rămas fără răspuns“.

Vă mai recomandăm:

FOTO Bulevardul Mamaia - Năvodari va avea patru benzi

Prima zăpadă, primul drum blocat. Firma lui Dragnea, Tel Drum, contract de deszăpezire în zona înaltă a jud. Dâmboviţa

Toate drumurile Tel Drum duc la Dragnea. „Căpuşa“ baronului înfiptă în banii publici pe contracte de milioane de euro

Vanghelie: S-a primit adresă de la Bruxelles să se înceapă urmărirea penală. Ştiţi ce e pe hârtia aia? Două firme: Tel Drum şi Asesoft

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite