Liberalii constănţeni explică regionalizarea: „Judeţele, numărul de funcţionari şi cheltuielile publice rămân aceleaşi. Se va reduce birocraţia“

Liberalii constănţeni explică regionalizarea: „Judeţele, numărul de funcţionari şi cheltuielile 
publice rămân aceleaşi. Se va reduce birocraţia“

Harta regiunilor în noua împărţire administrativ-teritorială FOTO Adevărul

PNL Constanţa susţine că proiectul USL reduce birocraţia, deoarece regiunea va căpăta statut de autoritate de management şi avea relaţie directă cu Bruxelles-ul pentru accesarea fondurilor europene.

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal este de părere că înfiinţarea regiunilor va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării României.

Liberalii de la malul mării susţin că USL îşi doreşte o descentralizare reală, astfel încât apariţia regiunilor să apropie serviciile publice de cetăţean, de nevoile sale şi indirect, pe calea integrării reale, în ceea ce înseamnă peisajul şi circuitul economic, administrativ, cultural european.

„Regionalizarea nu va fi făcută pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare, economice, obiectivul principal al organizării administrative, respectiv a înfiinţării regiunilor administrative fiind micşorarea decalajelor de dezvoltare.

Facem precizarea că judeţele nu vor fi desfiinţate, nu se va suplimenta numărul de funcţionari din administraţie şi nu vor creşte nici cheltuielile publice. USL propune ca regiunea să devină autoritate de management şi să aibă o relaţie directă cu Bruxelles-ul, astfel încât fondurile europene să fie accesate rapid, prin reducerea procedurilor birocratice“, precizează PNL Constanţa.  

Politicienii de la guvernare arată că regiunile trebuie înfiinţate până la sfârşitul acestui an pentru ca în exerciţiul financiar următor al Uniunii Europene, 2014-2020, acestea să poată să fie incluse în programele operaţionale.

„În acest context, USL va avea consultări cu toate partidele politice pe această temă, inclusiv cu UDMR, cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu specialişti“, subliniază PNL.

În viziunea Uniunii Social-Liberale, România va avea 8 regiuni ce vor cuprinde fiecare mai multe judeţe.

Constanţa va face parte din ultima regiune, cea de Sud-Est, alături de Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Buzău. Capitala regiunii ar urma să fie stabilită la Brăila, ceea ce a stârnit critici la adresa proiectului.

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu, constănţean de origine, a trimis deja un apel public la administraţia Mazăre, considerând proiectul o insultă la adresa locuitorilor celui mai mare oraş din regiune. El a precizat că n-a fost de acord din capul locului cu regionalizarea României, nici atunci când a fost propusă de PDL.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările