Doina Păuleanu şi Aurelia Lăpuşan au primit titlul de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa“

Doina Păuleanu şi Aurelia Lăpuşan au primit titlul de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa“

Doina Păuleanu şi Aurelia Lăpuşan

Doina Păuleanu, directoarea Muzeului de Artă Constanţa, şi publicistul Aurelia Lăpuşan, au primit distincţia de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa“ în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 30 ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doina Păuleanu este sufletul Muzeului de Artă din Constanţa de peste patru decenii. Este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ Bucureşti , secţia Istoria şi teoria artei, promoţia 1971. 
Criticul de artă a publicat de-a lungul timpului mai multe lucrări de istoria artei şi despre principalele atracţii ale oraşului Constanţa pentru activitatea sa, a primit premiul Chevalie de L Ordes des Arts et des Lettres, în 2008. 
 
Aurelia Lăpuşan este poetă, prozatoare, publicistă. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română, Universitatea Bucureşti. Are doctorat în teatrologie şi filmologie la Universitatea” IL. Caragiale” Bucureşti (1998). A fost bibliograf, redactor, publicist comentator, redactor şef, director publicitate, şef departament, director, manager presă.
A debutat în revista „Tomis”, 1966, un an mai târziu în revista „Universitas” a Facultăţii de Litere Bucureşti. A publicat la „Luceafărul”, „Steaua”, „Săptămâna”, Suplimentul literar artistic al „Scânteii tineretului”, „Tomis”, „Litoral”, „Cuget liber”, „Marea Noastră”, ”Agora„. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala „Dobrogea”, din 1997. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările