Un cetăţean turc a fost arestat la Constanţa. Bărbatul a fugit din Suedia cu cei doi copii ai săi, fără acordul mamei

Un cetăţean turc a fost arestat la Constanţa. Bărbatul a fugit din Suedia cu cei doi copii ai săi, fără acordul mamei

FOTO Arhivă

Bărbatul de 45 de ani a fost reţinut de poliţişti într-un hotel. Pe numele acestuia exista un mandat european de arestare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii constănţeni din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru săvârşirea unei infracţiuni de răpire de copii în circumstanţe agravante, faptă comisă în Suedia.

„La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I..P.J. Constanţa au depistat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, cetăţean turc, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile suedeze”, transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Arestarea acestuia a avut loc într-un hotel din Constanţa.
    
Bărbatul a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unei infracţiuni de răpire de copii în circumstanţe agravante, faptă comisă în Suedia. El a părăsit statul suedez cu cei doi copii ai săi, în vărstă de 5, respectiv 8 ani, fără consimţământul mamei acestora.
    
Pentru depistarea cetăţeanului turc, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
    
Curtea de Apel Constanţa a emis mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 30 de zile, bărbatul fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa, în vederea extrădării către autorităţile suedeze, conform procedurilor legale în astfel de cazuri, care privesc cooperarea judiciară internaţională.

Cei doi copii au fost preluaţi de mamă, femeia venind în România pentru a-i recupera pe cei mici.

Pe aceeaşi temă:

Pieton accidentat mortal de două autoturisme. Ce a făcut unul dintre şoferi

Poliţişti catalogaţi drept „gunoierii oraşului” de către superiori. Abuzurile de care sunt acuzaţi comandanţii 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: