Au început amenzile pentru parcarea neplătită prin SMS în centrul Constanţei

Au început amenzile pentru parcarea neplătită prin SMS în centrul Constanţei

Sursa arhivă

Posesorii de automobile încep să primească amenzi pentru neplata parcării în zona centrală a oraşului unde funcţionează taxarea prin SMS. Sistemul a intrat în vigoare de joi, 18 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Posesorii de autovehicule parcate în zona centrală a Constanţei, unde funcţionează taxarea prin SMS, primesc amenzi dacă nu se asigură că staţionarea este plătită. 

Sistemul de taxare, instalat de câteva luni, a început să funcţioneze de joi, 18 octombrie.

Poliţia Locală Constanţa face raiduri, fotografiază maşinile parcate în locurile respective (de pe Bulevardul Tomis, în special) şi verifică dacă şi când a fost plătit prin SMS la 7420 tariful de 0,45 eurocenţi + 0,05 eurocenţi + TVA pentru o oră, 1,30 euro +TVA pentru 3 ore sau 3 euro +TVA pentru 8 ore. 

Primele amenzi au început să apară, acestea fiind lăsate pe parbrizul maşinii, băgate la ştergător.

Poliţia Locală atrage atenţia că proprietarul maşinii poate fi sancţionat şi în lipsă.

Amenda este cu sume între 600 lei şi 1.000 lei, plătibilă în cuantum de 50% în termen de 15 zile. 

La un sondaj efectuat în urmă cu câteva zile de Poliţia Locală Constanţa, doar 22% dintre şoferii care parcarseră pe Bulevardul Tomis în zonele respective îşi plătiseră taxa. 

Plata parcării prin SMS în Constanţa se poate face prin intermediul aplicaţiei gratuite TPARK, disponibilă pentru iOSAndroid şi Windows.

Tariful este valabil de luni până duminică, între orele 00.00 şi 24.00. 

SMS-ul de comandă se expediază imediat după parcarea maşinii. Timpul de parcare se cumulează pentru trimiterea mai multor SMS-uri consecutive.

SMS-ul de comandă este gratuit pentru clienţii Digi Mobil, Telekom Romania Mobile şi Vodafone şi se taxează cu 0,05 euro + TVA pentru clienţii Orange.

Responsabilitatea pentru corectitudinea datelor transmise pentru a servi la taxarea parcarii revine exclusiv clientului.

Lipsa SMS-ului de răspuns şi deci netaxarea parcării poate avea mai multe cauze: lipsa de credit în cazul numerelor PrePay; blocarea pe numărul de telefon respectiv a serviciilor cu valoare adăugată (în cadrul companiilor de exemplu); erori de configurare la operatori cauzate de neclarităţi în situaţia abonamentului sau a creditului prepay, portarea numărului etc.

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Şofer recalcitrant încătuşat de poliţiştii locali pe o stradă din Constanţa

Particularii care oferă cazare pe litoral fluturând cheile la marginea drumului, amendaţi de Poliţia Locală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: