Al doilea condamnat în dosarul retrocedărilor lui Radu Mazăre care nu s-a prezentat pentru încarcerare. Cine este omul de afaceri căutat de Poliţie

Al doilea condamnat în dosarul retrocedărilor lui Radu Mazăre care nu s-a prezentat pentru încarcerare. Cine este omul de afaceri căutat de Poliţie

Radu Mazăre în Madagascar                                                               FOTO: Arhiva Adevărul

Omul de afaceri are de executat 5 ani şi 6 luni de închisoare. Sentinţa dată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a putut fi pusă în aplicare de poliţişti.

Dragoş Săvulescu, om de afaceri şi fost acţionar la Dinamo, a fost condamnat joi, 7 februarie, de Înalta Curte la 5 ani şi 6 luni de închisoare în celebrul dosar al retrocedărilor ilegale din Constanţa.

În aceeaşi zi, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti - Secţia II penală, au emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017. Săvulescu Dragoş nu a fost găsit de către poliţişti pentru punerea în aplicare a mandatului.

Ca atare, pe site-ul Poliţiei Române, la capitolul „Persoane Urmărite”, apare Dragoş Emil Săvulescu, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la savarşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

„Se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii”, se arată în anunţul celor de la IGPR.

Dragoş Săvulescu a fost timp de 8 ani acţionar al Clubului Dinamo, fiind implicat în afaceri cu terenuri provenite din drepturi litigioase.

Şi Radu Mazăre, condamnat joi la 9 ani de închisoare, este urmărit internaţional de Poliţia Română. Reprezentanţii IGPR, spun că fostul primar al Constanţei a fost localizat pe teritoriul statului Madagascar. Acesta a fugit din România la finalul anului 2017.

Totodată, poliţiştii spun că Radu Mazăre a fost dat în urmărire naţională la data de 10.01.2018, în baza mandatului de arestare preventivă emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în urmărire internaţională la data de 11.01.2018.

În luna iulie 2018, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au stabilit ca mandatul de arestare în lipsă pentru Radu Mazăre să rămână definitiv întrucât, aşa cum se arată în motivare, fuga sa în Madagascar reprezintă o sfidare a ÎCCJ ce a creat un sentiment de slăbiciune a statului, în contextul în care există deja cazuri notorii similare.

Pe aceeaşi temă:

Căderea brutală a baronului care stăpânea odinioară Constanţa. Câţi ani de închisoare are de executat Nicuşor Constantinescu şi câte procese mai sunt pe rol

Nouă dintre cei zece constănţeni condamnaţi în Dosarul retrocedărilor s-au predat la Poliţie. Singurul care lipseşte, dat în urmărire internaţională

Lista terenurilor furate de Mazăre şi de complicii săi. Ce trebuie să recupereze ministerul lui Orlando Teodorovici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: