VIDEO Cum i-au primit clujenii pe românii din diaspora

VIDEO Cum i-au primit clujenii pe românii din diaspora

Români din diapora, în Vama Borş, judeţul Bihor  FOTO: Claudia Popa

O coloană de maşini ale românilor din diaspora a traversat judeţul Cluj în drum spre Bucureşti joi, 9 august, în prima parte a zilei. Maşini ale poliţiei locale şi ale jandarmeriei au însoţit oamenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem la Cluj! Coloana oficială a diasporei e însoţită de Poliţia Locală şi realitatea TV. Am avut un răspuns fantastic în Huedin. Avem un răspuns pe măsură în Cluj“, declara Valentina Welsh, o româncă din diaspora, în live-ul făcut pe contul de Facebook al Diasporei Europeană, grup public. 

Înregistrarea acesteia are cirva 5 minute şi a fost făcută în jurul orei 12.30.

În vidoe, aceasta afirmă că maşina pe care o conduce e doar la sfertul coloanei din faţă şi că în spatele ei sunt „foarte-foarte multe maşini. Avem zeci de maşini. Se alătură maşini cum mergem. O să vedeţi oameni pe stradă care ne fac cu mâna, oameni care au o speranţă în noi“.

Valentina Welsh a transmis un mesaj românilor din diaspora deja ajunşi acasă: să iasă din mediul virtual şi să protesteze fie la Bucureşti, fie în oraşele unde sunt.

„Vă rog să vă amintiţi că data de 10 august este ultima noastră soluţie“, a afirmat aceasta. A mai povestit că a întâlnit pe drum reacţii emoţionante „până la lacrimi“ şi că, trecând pe lângă un tren acesta ar fi încetit şi i-ar fi claxonat.

Pe video se vede o parte din coloana de maşini ce a traversat Clujul în vremea prânzului. 

Traseul pe care vor merge românii din diaspora până la Bucureşti  credit foto: Mario Mocan/Facbeook Diaspora Europeană

Mai puteţi citi:

VIDEO Ce spun românii din diaspora care au trecut graniţa pentru protestul din 10 august: „Sunt cerşetor. Cerşetor de 4.000 de lire pe lună“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: