Un avion a aterizat la Cluj-Napoca având un incendiu la trenul de aterizare. Pasagerii sunt evacuaţi. Care a fost cauza incidentului

Un avion a aterizat la Cluj-Napoca având un incendiu la trenul de aterizare. Pasagerii sunt evacuaţi. Care a fost cauza incidentului

Un avion al companiei Fly Egipt care venea de la Hurghada a aterizat, vineri seară, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, având un incendiu la trenul de aterizare. La bord se aflau 113 pasageri, ei fiind evacuaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE- Conform experţilor consultaţi de „Adevărul”, controlorii de trafic au observat, imediat după contactul cu pista flăcări în zona motoarelor avionului şi au alertat echipele de intervenţie care au sosit în câteva minute. Din primele date, incidentul s-ar fi produs din cauza modului în care au reuşit să manevreze piloţii avionul. A fost vorba de o aterizare atât de „trântită” încât anvelopele trenului de aterizare ar fi cedat. Din acel moment până la aprinderea incendiului au trecut numai câteva momente. 

UPDATE - Avionul companiei Fly Egipt venea de la Hurghada şi era programat să aterizeze la Cluj-Napoca la ora 19.15, însă potrivit informaţiilor postate pe site-ul aeroportului a aterizat la 19.35. 
 
Pasagerii au fost evacuaţi cu ajutorul scărilor.
 
Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, la Antena 3, că aeronava avea 113 pasageri şi că toate cele patru cauciucuri de la trenul de aterizare din spate s-au spart.
 
El a menţionat că o posibilă cauză ar putea fi viteza prea mare la aterizare, însă verificările vor fi făcute de specialişti care vor ajunge în cursul nopţii la Cluj-Napoca, arată news.ro.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, un avion cu incendiu la trenul de aterizare a aterizat pe pista Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca. Sursa citată nu a precizat despre ce aeronavă este vorba şi nici pe ce rută zbura.

 
"Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forţe şi mijloace din ISU Cluj. Toţi pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale", a transmis ISU Cluj.
 
Potrivit boardingpass.ro, ar fi vorba despre un Boeing 737-700 al companiei Fly Egypt care zbura pe ruta Hurghada – Cluj Napoca.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările