Revista presei:Cinci supermarketuri noi la Cluj

Revista presei:Cinci supermarketuri noi la Cluj

Revista presei locale

Lanţurile de supermarketuri şi magazine tip discount au planuri de extindere în acest an. Două magazine Plus, un Penny Market, un Carrefour Express şi încă o unitate discount în complexul Morava urmează să se deschidă în municipiul Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plus deschide două magazine: pe str. Bună Ziua şi pe Calea Baciului. “începem cât de curând lucrările în Bună Ziua, iar pe Calea Baciului, în primăvară, undeva în aprilie ar fi un termen realist. Vrem să le finalizăm pe amândouă anul acesta”, a precizat Vincent Martin, director de expansiune. Acesta a menţionat că Plus intenţionează să intre în toate cartierele. “Vrem mai multe magazine, suntem în negocieri nu foarte avansate. Cred că două magazine pe an e un ritm bun de extindere. Suntem optimişti privind activitatea la Cluj, sper ca cele două magazine noi să meargă la fel de bine ca cel funcţional la Sigma”, a completat Martin. Durata de finalizare a unui magazin este de patru luni.

Citiţi mai multe în Ziua de Cluj

Spitalul Regional de Urgenţă, ameninţat de bombe


Consilierii judeţeni vor vota noi modificări în cel mai mare proiect sanitar al Clujului
Finanţarea pentru realizarea unuia dintre cele mai importante proiecte ale Clujului este ameninţată chiar de terenul pe care a fost gîndit. Deşi conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj s-a luptat pentru a muta Spitalul Regional de Urgenţă de la Câmpeneşti, pe un teren al armatei din Floreşti, din raţiuni financiare, noua locaţie pare să pună beţe în roate proiectului. Ministerul Apărării Naţionale s-a gîndit mai bine şi a avertizat administraţia judeţeană că îi va da a doua parte din teren, cu o suprafaţă de opt hectare, abia după ce va construi un nou depozit de armament.
În acest moment, orice întîrziere poate periclita obţinerea finanţării necesare construirii unui adevărat centru medical, care pe lîngă unitatea spitalicească va avea un heliport şi spaţii de cazare destinate medicilor.

Citeşte mai multe în Foaia transilvană


Centrul, neatragator pentru marile firme

Zona centrala a orasului ramine in continuare neatragatoare pentru jucatorii grei de pe piata nationala sau internationala. Specialistii in imobiliare sustin ca problema este lipsa spatiilor suficient de mari din aceasta zona.
Se cauta spatiile mari, de peste 500 de metri patrati, parter cu front la strada, in Centru, dar nicaieri nu gasesti asa ceva", a detaliat pentru monitorul Cristi Simon, unul dintre cei mai bine cotati agenti imobiliari de pe piata clujeana.
     Piata Unirii, bulevardele Regele Ferdinand sau Eroilor sint goale de luni bune, mai ales ca proprietarii spatiilor comerciale cu potential nu s-au adaptat pietei si au tinut cu dintii de chiriile ridicate. In loc de profituri injumatatite au punctat doar la capitolul cheltuieli.

Citiţi mai multe în Monitorul de Cluj

Prezentat la Bruxelles drept “profesor la Roşia Montană”, prof. dr. Ioan Piso a pledat împotriva proiectului RMGC

Profesorul dr. Ioan Piso a participat, marţi, la Parlamentul European din Bruxelles, la seminarul organizat de euro-deputata Adina Vălean (PNL) şi de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), privind proiectul de la Roşia Montană
Potrivit declaraţiei lui Piso, la seminar nu au fost invitaţi decît susţinători ai proiectului. “Dacă este firesc ca RMGC să nu urmărească altceva decît propriile-i interese, un euro-parlamentar ar fi trebuit să reprezinte opiniile tuturor votanţilor săi. Chiar euro-parlamentarii români au fost invitaţi selectiv. ONG-ul căruia îi aparţin (Fundaţia Culturală Roşia Montană) a aflat de seminar în ultimul moment, din surse de la Parlamentul European” – a precizat prof. Piso la revenirea în Cluj.

Citiţi mai multe în Făclia de Cluj


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările