Primii refugiaţi din Kiev au ajuns la Cluj. „Cartierul lor a fost printre primele bombardate. Au fost impresionaţi până la lacrimi de primire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Cluj au ajuns doar femeile şi copiii, bărbaţii au rămas să lupte. FOTO: Ziarul Faclia
La Cluj au ajuns doar femeile şi copiii, bărbaţii au rămas să lupte. FOTO: Ziarul Faclia

Trei familii care locuiau în cartierul Obolini, din Kiev, Ucraina, una dintre primele zone bombardate de invadatorii ruşi, au găsit adăpost şi hrană la Cluj, cu ajutorul Fundaţiei Dor. Locuinţa uneia dintre familii a fost distrusă de o rachetă rusească la scurt timp după ce au părăsit ţara.

Trei familii, formate din mame şi patru copii, din Kiev şi-au găsit adăpost şi hrană la Cluj datorită Fundaţiei Dor condusă de un avocat clujean şi care a ţinut ca numele său să nu fie făcut public.

Familiile locuia în cartierul Obolini, unul primele raioane bombardate de invadatorii ruşi, iar la una dintre acestea le-a fost distrusă locuinţa de o rachetă la scut timp după ce a părăsit capitala Ucrainei.

Preşedintele Fundaţiei Dor a povestit pentru Făclia că a fost contactat de una dintre cele trei familii care au ajuns deja la Cluj pentru a-i cere ajutorul. El a spus că, imediat după declanşarea bombardamentelor, oamenii i-au cerut sprijin să vină în România pentru a fi în siguranţă. A fost de acord şi a făcut pregătiri pentru a-i caza şi a le oferi hrană.

Persoanele din Kiev pe care avocatul le ştia i-au solicitat sprijin şi pentru alte două familii.

Cele zece persoane au sosit deja la Cluj, iar avocatul le-a pus la dispoziţie cabana pe care o deţine la Răchiţele.

Preşedintele fundaţiei a spus că va mai duce alte două familii din Kiev, dar şi din zona Cernăuţi.

„Refugiaţii mi-au povestit că au fost impresionaţi până la lacrimi de modul în care au fost întâmpinaţi la graniţă de românii care le-au oferit mâncare şi apă. Refugiaţii chiar au întrebat dacă trebuie să plătească hrana şi apa, nevenindu-le să creadă că de fapt toate reprezintă gestul de solidaritate pentru cei care fug din calea războiului”, a spus preşedintele Fundaţiei Dor.

Vă mai recomandăm: 

Peste 500 de clujeni au ieşit în stradă pentru Ucraina: „Opriţi războiul!” FOTO 

O universitate din România va permite profesorilor şi studenţilor din Ucraina să-şi continue activitatea la noi în ţară

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite