Premieră în România: Cum să realizezi un produs IT în doar 5 luni. Curs demarat de Şcoala Informală de IT la Cluj

Premieră în România: Cum să realizezi un produs IT în doar 5 luni. Curs demarat de Şcoala Informală de IT la Cluj

Cursurile încep pe 15 noiembrie. FOTO: Şcoala informală de IT

Şcoala Informală de IT anunţă lansarea primului program de Full Stack Product Development din ţară, prin intermediul căruia se va putea învăţa construirea unui produs real de IT de la 0 în doar 5 luni. Programul va începe pe 15 noiembrie, la Cluj-Napoca.

Programul Full Stack Product Developement este o noua iniţiativă a echipei din spatele proiectului Şcoala Informală  de IT. Prin intermediul acestui program, persoanele cu o experienţă de minim 1 an în Software Development vor avea ocazia de a învăţa să construiască de la 0 un produs real de IT, sustenabil. Mentorii care se vor ocupa de susţinerea acestui program interactiv sunt Paul Brie, Dan Calinescu, Cristian Moldovan şi Iulian Pădurariu. Fiecare dintre aceştia are o experienţă de peste 10 ani în domeniul IT, se arată într-un comunicat de presă.
“Acest program reprezintă o continuare naturală a implicării noastre active în punerea bazelor unei noi generaţii de IT-şti, în care mentalitatea de produs software va fi în prim plan. În paralel cu zona tehnică punem emfaza pe înţelegerea din punct de vedere business a tuturor stagiilor prin care trece un produs de la idee până la lansarea pe piaţă, respectiv dezvoltarea ulterioară a business-ului. Credem că un astfel de model va genera multă valoare sustenabilă pe piaţa software românească atâta timp cât vor exista competenţele şi viziunea necesară în rândul dezvoltatorilor”, a susţinut Răzvan Voica – Managing Partner, Şcoala Informală de IT
 

Program de 20 de săptămâni

 
Prin intermediul programului Full Stack Product Development, mentorii Şcolii Informale de IT îşi doresc să-i înveţe pe cursanţi care sunt etapele dezvoltării unui produs IT real şi care sunt cerinţele actuale ale pieţei pentru acest tip de produse. Programul are o durată de 20 de săptămâni, timp în care, se vor aprofunda noţiuni de Product Landing Page, UI-Functional Mobile App, UI-Functional Web App, Local API, Public API, Fully Functional Mobile App, Fully Functional Web App şi API.
Şcoala Informală de IT este un proiect de educaţie alternativă şi reconversie profesională, axat pe educaţie prin mentorat, iniţiat în 2013 la Cluj-Napoca. În cei trei ani de la momentul lansării, acest proiect a fost dezvoltat, pe rând, în alte trei oraşe importante din ţară: Timişoara, Iaşi şi Bucureşti. Peste 2000 de persoane au beneficiat, în această perioadă de programele de mentorat şi educaţie alternativă oferite de Şcoala Informală de IT în cele cinci oraşe. Programele oferite sunt structurate pe trei niveluri de cunoştiinţe – iniţiere, pregătire şi specializare.
 

Cum se face admiterea 

 
Astfel, 15% din persoanele înscrise caută din start cursurile de specializare, având deja cunoştinţe solide în domeniu. Restul sunt fie cursanţi cu profil tehnic – 70% dintre cei înscrişi – fie candidaţi ce îşi doresc o reconversie profesională completă, din domenii diverse precum medicina sau arte plastice. Acestia din urmă ajung să fie cursanţi în cadrul programului de ”Iniţiere de IT” şi continuă apoi, cu un program de pregătire într-unul din limbajele de programare sau testare. Vârsta medie a cursantilor este de 29 de ani, iar majoritatea lor sunt angajaţi la momentul înscrierii, de aceea programul cursurilor este gândit pentru a uşura prezenţa la cursuri.
 
Admiterea în cadrul programelor Şcolii Informale de IT se face prin intermediul unui dublu proces de selecţie – prin testare şi intervievare – în cadrul căruia candidaţii trebuie să facă dovada motivaţiei şi a potenţialului pentru a urma o carieră în industria IT. Această metodă specifică are obiectivul de a asigura un grad înalt de performanţă în cadrul programelor, în care cursanţii admişi pornesc de la nivele echilibrate de pregătire şi înţelegere a domeniului, dar şi de motivare.
 
După admitere, candidaţii sunt integraţi într-un program de mentorat în domeniul IT, completat prin sesiuni şi discuţii cu specialişti în HR sau dezvoltare profesională. Abordarea este una personală, fiecare dintre cursanţi este susţinut pentru atingerea obiectivelor proprii, fie că acestea înseamnă facilitarea procesului de reconversie profesională sau specializarea şi aprofundarea cunoştinţelor pentru avansare ierarhică sau antreprenoriat.
 
Şcoala Informală de IT a încheiat până la acest moment parteneriate neutre cu un număr de companii de IT din ţară, cu intentia de a dezvolta acest demers. Prin aceste parteneriate, liderii Şcolii speră să faciliteze o conexiune de calitate între jucătorii din piaţa de profil, care au nevoie de personal bine pregătit în IT, cu o masă critică de cursanţi pregătiţi la nivel înalt.
 

Despre Şcoala Informală de IT

 
Înfiinţată în 2013 la Cluj-Napoca, Şcoala Informală de IT îşi desfăşoară astăzi activitatea şi în alte mari trei oraşe cu potenţial de dezvoltare pe piaţa IT&C, respectiv: Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.
 
Proiectul a fost lansat la iniţiativa unui grup de tineri specialişti din IT&Software, Educaţie, Project Management şi Antreprenoriat, cărora li s-a alăturat în scurt timp o echipă de traineri cu experienţă practică şi tehnică dobândită în peste 10 ani de activitate la companii renumite de IT.
Iniţiatorii proiectului se adresează tuturor celor pasionaţi de tehnologie care îşi doresc o carieră în IT, dar şi companiilor locale din domeniul IT&Software dornice să recruteze personal bine pregătit, entuziast şi dotat cu aptitudini şi competenţe practice, testate de specialişti cu largă recunoaştere în domeniu.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: