Peste 40.000 de locuitori din Dej şi satele învecinate, fără apă potabilă de aproape două zile

Peste 40.000 de locuitori din Dej şi satele învecinate, fără apă potabilă de aproape două zile

Fără apă potabilă aproape două zile  FOTO Adevărul

Peste 40.000 de locuitori din Dej şi satele învecinate au rămas fără apă potabilă de ieri, 6 decembrie, din pricina unei avarii. Oamenii susţin că nu ar fi fost anunţaţi de întreruperea apei potabile, iar primarul Dejului vrea ca responsabilii de situaţia creată să fie traşi la răspundere.

Ştiri pe aceeaşi temă

O lucrare a unei firme a lăsat peste 40.000 de locuitori ai Dejului şi ai satelor învecinate fără apă potabilă de miercuri dimineaţa.

„Astăzi (n. r. joi, 7 decembrie) ne aflăm în a doua zi în care avem probleme cu alimentarea cu apă. Situaţia se datorează unor lucrări efectuate de Compania de Apă Someş S.A pentru cuplarea localităţii Nima la conducta magistrală, lucrări făcute necorespunzător şi fără responsabilitate, de către firma Boccardo, care a executat lucrarea, iar alimentarea cu apă a întregului oraş a fost oprită“, a declarat primarul Dejului, Costan Morar, citat de publicaţia dejeanul.ro.

Potrivit sursei citate, edilul mai spune că a mobilizat echipe din cadrul primăriei ca grădiniţele şi şcolile din oraş să aibă apă potabilă. Costan Morar consideră că cei responsabili de situaţie ar trebui traşi la răspundere.

Această firmă trebuie să răspundă pentru această situaţie de criză care a lăsat peste 40.000 de locuitori fără apă, pentru că vorbim de Dej şi comunele limitrofe“, a mai precizat primarul, citat de publicaţia amintită.

Compania de Apă Someş anunţa joi, 7 decembrie, pe site-ul instituţiei că se lucrează la remedierea situaţiei:

În vederea soluţionării definitive a problemelor care au dus la întreruperea furnizării apei în Dej, se impun manevre care presupun închiderea temporară completă a sistemului de alimentare cu apă. În consecinţă, începând cu orele 15,00, se va întrerupe temporar furnizarea apei şi în zonele joase din municipiul Dej precum şi în localităţile Cuzdrioara, Căşeiu, Câţcău, Vad. Personalul Companiei de Apă SOMEŞ asistă în continuare contractorul în vederea reluării serviciului la parametri normali cât mai rapid posibil“.

Şi ieri, şi azi, oamenii şi-au luat apă potabilă de la izvoarele din oraş, unde s-au format cozi, respectiv din magazine, precizează dejeanul.roÎntrebaţi de PRO TV, localnici din Dej au spus că nu au fost anunţaţi de întreruperea apei.

Mai puteţi citi:

Avarie la reţeaua de apă pe Bulevardul Barbu Văcărescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările