Peripeţiile lui Roman, pisoiul care a traversat Europa din România şi până în Marea Britanie. „E miracol că e viu”

Peripeţiile lui Roman, pisoiul care a traversat Europa din România şi până în Marea Britanie. „E miracol că e viu”

Roman a suferit cumplit de foame şi de sete timp de o săptămână. FOTO Independent

Un pisoiaş de patru săptămâni şi-a revenit „miraculos” după ce a rămas blocat într-un TIR care transporta mobilă în Marea Britanie din România. Călătoria a durat aproape o săptămână, timp în care micul animal nu a avut apă şi mâncare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un pui de pisică de numai patru săptămâni a fost găsit într-un TIR care a transportat mobilă din România în Regatul Unit. Micul animal a fost găsit de angajaţii unui depozit şi era îngrozit şi deshidratat după lunga călătorie. Britanicii l-au botezat Roman şi s-au străduit să-l salveze. Medicii veterinari care l-au tratat au considerat că e un miracol că animalul a supravieţuit aproape o săptămână fără mâncare şi apă în TIR, scrie Independent.
 
Roman a necesitat terapie intensivă şi lichide intravenoase, dar la final veterinarii au anunţat că şi-a revenit. Un merit important l-a avut Tasmin Eastwood, care este şi coordonatoarea organizaţiei caritabile Cats Protection. Ea a fost chemată de angajaţii depozitoului în care camionul a descărcat marfa şi a fost descoperit pisoiaşul. La sosirea la depozit, aceasta şi-a rugat colegii să verifice autocamionul pentru a vedea dacă există şi alte pisici, însă s-a dovedit că Roman a călătorit singur singurel între piesele de mobilă.
 
„Bietul micuţ se afla în stare gravă, avea ochii lipiţi şi era foarte slab”, a spus Tasmin Eastwood., după care a adăugat: „Nu vom afla niciodată povestea lui Roman şi nici cum a rămas blocat în camion. Probabil că s-a furişat în căutarea unui loc de dormit liniştit. Următorul lucru pe care l-a conştientizat apoi a fost că s-a încălzit în camionul cu care a traversat graniţele.”
Aşa arăta Roman când a fost găsit în TIR, nu îşi putea ţine ochii deschişi şi era aproape mort de sete. FOTO Independent
 

A fost tratat şi va fi dat spre adopţie

 
Micuţul a fost dus la Cats Protection, unde a fost tratat , iar apoi a fost transferat la un adăpost destinat pisicilor. Naomi Williams, veterinar de teren al Cats Protection, a declarat că Roman a răspuns bine la tratamentul cu antibiotice.
 
„Avea simptome de gripă felină. Avea ochii umflaţi, inflamaţi şi scurgeri care îl împiedicau să îşi poată deschide ochii până ce a fost ajutat de veterinari. Din fericire, el a răspuns foarte bine la tratamente şi s-a întremat, iar acum poate fi transferat, în următoarea săptămână, la centrul felin pentru carantină"
 
În carantină, Roman urmează să participe la un program de socializare a pisicilor şi va fi vaccinat antirabic înainte de a fi înapoiat la Protecţia Pisicilor, iar ulterior va fi dat spre adopţie. 
 
Organizaţia de caritate, care sponsorizează tratamentul lui Roman, a lansat pagina JustGiving pentru a aduna bani pentru a acoperi costul tratamentului care a ajuns la 1.600 de lire sterline. Până în momentul apariţiei articolului în Independent, au fost strânse 710 lire sterline.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările