FOTO VIDEO O sută de clujeni au ieşit în stradă pentru a-i susţine pe protestatarii de la Pungeşti

FOTO VIDEO O sută de clujeni au ieşit în stradă pentru a-i susţine pe protestatarii de la Pungeşti

FOTO: Florina Pop

Circa o sută de persoane au ieşit, în seara aceasta, în centrul Clujului, deşi ploua, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu protestatarii de la Pungeşti. Clujenii au scandat lozinci împotriva exploatării gazelor de şist în Piaţa Unirii şi în Piaţa Avram Iancu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestanţii clujeni au ieşit, miercuri seară, după ora 19.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, ca să îşi exprime solidaritatea faţă de localnicii din comuna vasluiană Pungeşti.

Cornel Vâlcu, unul dintre protestatari, a spus că acţiunea de la Cluj este una „de solidaritate cu sătenii din Pungeşti şi una de protest faţă de intervenţia jandarmilor în acea zonă“.

Ei au scandat „Solidaritate“, „Nu plecăm!“, „Demisia!“, „Toate partidele, aceeaşi mizerie“, „Noi nu suntem o naţiune de sclavi“, „A venit Jandarmeria ca să apere hoţia“, "Ultima soluţie, încă o revoluţie", "Pactul de coabitare, dă drumul la fracturare", "Ponta şi Băsescu lângă Ceauşescu", "Jos Guvernul“.

Aveau şi pancarte pe care erau scrise mesaje ca: „Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist“, „Chevron - RMGC = moarte", „Suntem sub asediu„, „Solidaritate cu Pungeşti“, „Acum ori niciodată, prin Pungeşti nu se trece“,

După ce au scandat în Piaţa Unirii, protestatarii au pornit într-un marş spre Prefectura Cluj, blocând traficul rutier pe Bulevardul Eroilor şi în Piaţa Avram Iancu.

În jurul orei 20.00, manifestanţii au blocat traficul rutier şi transportul în comun în faţa Prefecturii. Mai mulţi călători care se aflau în mijloacele de transport în comun au ieşit din autobuze nervoşi şi le-au cerut protestatarilor să se dea la o parte ca să ajungă acasă. Însă, discuţiile s-au lăsat cu înjurături şi huiduieli.
Apoi, manifestanţii au revenit în jurul orei 21.00 în Piaţa Unirii, unde au stat puţin şi au plecat spre case.

În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

Mai puteţi citi:

Intrigile din spatele „revoluţiei” de la Pungeşti. Primarul din comună, dispărut fără urmă. Elevii şi profesorii au primit interdicţie de a participa la revoltă

FOTO: Florina Pop 

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Florina Pop 
  • FOTO: Florina Pop 
  • FOTO: Florina Pop 
  • FOTO: Florina Pop 
  • FOTO: Florina Pop 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările