Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Gherla. El are dreptul la trei vizite lunar

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Gherla. El are dreptul la trei vizite lunar

Fostul edil mai are de făcut 3,5 ani de închisoare. FOTO: Adevărul

Fostul primar al Clujului Sorin Apostu, condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită şi spălare de bani, a fost dus, miercuri, la Penitenciarul Gherla. Fostului edil are dreptul să fie vizitat de trei ori pe lună de rude şi cunoscuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat, miercuri, că după perioada de carantină, de 21 de zile, fostul edil va fi inclus într-un regim de executare a pedepsei. Potrivit site-ului Penitenciarului Gherla, vizitarea persoanelor private de libertate de către aparţinători se poate face zilnic, în patru serii, între orele 8.30 - 16.30. Durata vizitei este de la 30 de minute până la două ore, în funcţie de numărul solicitărilor de acordare a vizitelor şi de spaţiile existente, relatează Mediafax. Periodicitatea de acordare a vizitelor este următoarea: arestaţii preventiv şi persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit încă regimul de executare a pedepsei -patru vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplica regimul de maximă siguranţă - două vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplică regimul închis - trei vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplică regimul semideschis - patru vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplica regimul deschis - cinci vizite/lună.
 
Patru ani şi şase luni de închisoare
 
Luni, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de închisoare, pentru că a luat mită de la omul de afaceri Călin Stoia, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată şi la opt luni de închisoare pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Instanţa a stabilit ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni, pedeapsa finală fiind de patru ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă a fost scăzută perioada în care Apostu a fost reţinut şi arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 până în 28 septembrie 2012.
 
Decizia este definitivă
 
În aceeaşi zi, Apostu s-a prezentat la sediul Poliţiei Judeţene Cluj şi a fost dus în arestul instituţiei. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, care era profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, măsura fiind luată după ce ICCJ l-a condamnat definitiv la închisoare. În 15 februarie 2012, Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.
 
Citeşte şi
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările