Clujul a intrat în scenariul roşu. Primele măsuri luate după ce rata de infectare a sărit în oraş la 3,36 la mia de locuitori

Clujul a intrat în scenariul roşu. Primele măsuri luate după ce rata de infectare a sărit în oraş la 3,36 la mia de locuitori

Tot mai multe cazuri se înregistrează în Cluj în ultimele zile. FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Începând de joi, 22 octombrie, masca devine obligatorie la Cluj inclusiv în spaţiile publice deschise, iar restaurantele, teatrele şi cinematografele se închid, cu excepţia teraselor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (SCJU) Cluj s-a întrunit marţi, 20 octombrie, prilej cu care a luat o serie de decizii, în condiţiile în care rata de infectare din oraş a depăşit 3% şi a ajuns la 3,36 /1.000 de locuitori. Astfel, începând cu data de 22 octombrie, masca devine obligatorie în Cluj-Napoca în toate spaţiile publice închise şi deschise. De asemenea, se  închid restaurantele şi teatrele, iar şcolile intră în scenariul roşu, astfel cursurile vor fi desfăşurate online. 
 
Situaţia este valabilă şi pentru alte două localităţi din judeţul Cluj, Floresti şi Tritenii de Jos. În toate cele trei localităţi se intră de joi, 22 octombrie, ora 0.00, în scenariu 3, care prevede închiderea şcolilor şi a altor activităţi, pe fondul exploziei cazurilor de COVID-19.
 
Măsurile adoptate de SCJU sunt următoarele: purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparae, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.
 
În acelaşi timp, ctivitatea restaurantelor şi a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unităţi de cazare este permisă pentru persoanele cazate. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţii special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minim 2 metri înre mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă. Dacă sunt familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
 
Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, iar activitatea cu publicul în sălile de jocuri de noroc este interzisă. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cinematografe, instituţii de spectacole şi/sau concerte va fi interzisă. Nu în ultimul rând, SCJU a decis suspendarea timp de 14 zile, începând de joi, 22 octombrie, a activităţilor didactice în şcoli şi grădiniţe unităţile de învăţământ, cursurile desfăşurându-se online.
 
La nivelul judeţului Cluj, după trei zile consecutive de scădere, numărul cazurilor a crescut din nou în ultimele 24 de ore. Astfel, alte 228 de persoane au fost depistate la Cluj, de luni până marţi, cu noul coronavirus, cu 143 mai multe faţă de ziua anterioară, când au fost raportate 85 de noi îmbolnăviri.
 
Vă mai recomandăm
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările