Clujeanul Sebastian Crişan, numit „Geniul Carpaţilor“ de Paris Match, este angajat la Facebook

Clujeanul Sebastian Crişan, numit „Geniul Carpaţilor“ de Paris Match, este angajat la Facebook

Sebastian Crişan  FOTO: Facebook

Clujeanul Sebastian Crişan (24 de ani), cel despre care revista franceză Paris Match scria că este „geniul Carpaţilor“, va lucra, din 11 noiembrie, pentru Facebook. În urmă cu 3 ani a muncit pentru Microsoft, unde a dezvoltat softuri pentru Windows 8.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sebastian Crişan (24 de ani) din Cluj-Napoca, un inginer IT, va începe munca la Facebook peste câteva zile. El a fost selectat de conducerea companiei după ce în vara anului trecut a fost acceptat ca intern în cadrul Facebook.

Potrivit digi24.ro, tânărul a fost fascinat de atmosfera de la Facebook, unde şeful nu ţipă, iar în campus te simţi ca acasă. În plus, angajaţii au la dispoziţie un oraş doar al lor cu restaurante, frizerii, săli de sport şi bicilete gratuite.

Crişan a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, iar la doar 21 de ani el a fost ales de Microsoft să dezvolte softuri pentru Windows 8. În opinia sa, succesul a venit după ce a muncit mult pe cont propriu.

„Voi lucra la dezvoltarea de noi funcţionalităţi pentru viitoarele versiuni Office şi voi aplica cele mai noi tehnologii disponibile, Windows 8, Windows Phone, Windows Azure, HTML5. O astfel de ofertă o primeşti poate o dată în viaţă, nu ai cum să o refuzi. Entuziasmul este foarte mare atunci când ştii că soluţiile create de tine vor fi folosite în fiecare zi de sute de milioane de oameni din întreaga lume. La Microsoft ai ocazia sa înveţi de le cei mai buni şi, practic, acolo tu eşti cel care creează tehnologiile viitorului şi care vor schimba vieţile oamenilor", declara, în iunie 2012, pentru „Adevărul“, Sebastian Crişan.

Clujeanul a fost numit de jurnaliştii „Paris Match” drept „geniu al Carpaţilor”, într-un articol care prezintă Clujul drept un „Silicon Valley al Europei“.

Mai puteţi citi:

Cum a ajuns Clujul în ochii străinilor „Silicon Valley al Europei“

Microsoft importă "creiere" din Cluj 

FOTO Lumea lui Knotch. Povestea unei românce din Silicon Valley care a creat o nouă reţea socială

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: