Cioloş a declarat că mulţi bani europeni se pierd din cauza funcţionarilor români

Cioloş a declarat că mulţi bani europeni se pierd din cauza funcţionarilor români

Cioloş la Cluj

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a atras atenţia funcţionarilor de la APDRP (Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit) să aibă "o atitudine constructivă" în relaţia cu fermierii, după ce a constatat că unii sunt descurajaţi să depună proiecte şi din cauza modului în care unii funcţionari îşi fac treaba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cioloş a declarat la Cluj că nu ar trebui să existe niciun funcţionar care să nu îşi facă treaba corect şi să nu îi trateze pe beneficiari aşa cum trebuie.

"Am atras atenţia asupra necesităţii ca toţi funcţionarii de la APDRP care se ocupă de proiecte să aibă o atitudine constructivă, să clarifice lucrurile, pentru că este un element esenţial nu numai pentru absorbţia cantitativă a fondurilor, dar şi pentru a încuraja oamenii să vină şi să depună proiecte. Am constatat că mulţi oameni care au idei şi au nevoie de banii respectivi şi pot să îi valorifice în mod eficient sunt descurajaţi să depună proiecte sau renunţă la proiecte şi datorită modului în care unii funcţionari de la APDRP îşi fac treaba. Nu blamez APDRP în întregul ei, dar nu ar trebui să existe niciun funcţionar care să nu îşi facă treaba corect şi să nu îi trateze pe beneficiari aşa cum trebuie să îi trateze", a spus Cioloş.

Cioloş a precizat că a discutat această problemă cu ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi speră ca să fie luate măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările