Ce obligaţii i-a impus Înalta Curte senatorului Marius Nicoară, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus băut

Ce obligaţii i-a impus Înalta Curte senatorului Marius Nicoară, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus băut

Marius Nicoară  FOTO Adevărul

Senatorul PNL Marius Nicoară a fost condamnat marţi, 12 decembrie, la un an de închisoare cu suspendare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Parlamentarul condusese băut şi a tamponat o maşină deoare nu a respectat distanţa faţă de autoturismul din faţă. Accidentul rutier s-a petrecut în noiembrie 2014, pe strada unde acesta locuia. Decizia nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 17.22 Reprezentanţii PSD Cluj cer demisia senatorul Marius Nicoară după ce azi, 12 decembrie, Cureta supremă l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

„Sper ca senatorul liberal Marius Nicoară să aibă demnitatea, onoarea, de a demisiona din Parlament după ce Magistraţii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunţat, astăzi, sentinţa în cazul domniei sale: pedeapsa de un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de `conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge`.
Nu cred că din Senatul României, pe parcursul termenului de supraveghere, va reuşi să presteze munca nerenumerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical-Creştine Cluj-Napoca sau în Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Senatorul Marius Nicoară completează lista condamnaţilor penali ai PNL Cluj: dl. Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi fostul primar al municipiului, dl. Sorin Apostu (moştenit din PDL, mâna dreaptă a domnului Emil Boc)” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj, potrivit unui comunicat.


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe senatorul liberal Marius Nicoară la un an de închsioare cu suspendare deoarece a condus sub influenţa alcoolului în urmă cu trei ani.

„În baza art.396 alin.2 din Codul de procedură penală raportat la art.336 alin.1 din Codul penal, condamnă pe inculpatul NICOARĂ MARIUS PETRE (…), la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”. În temeiul disp. art. 91 al. 1 din C.p. suspendă executarea pedepsei de 1 an închisoare, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 2 ani“, se arată în decizia Curţii Supreme, citată de actualdecluj.ro.

Potrivit sursei citate, parlamentarul trebuie să respecte o serie de măsuri pe durata perioadei de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Parlamentarul va trebui să facă muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile în cadrul Asociaţiei Filantropică Medical-Creştină Cluj-Napoca sau Primăriei Municipiului Cluj-Napoca

Marius Nicoară poate face apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.

Mai puteţi citi:

Senatorul Marius Nicoară, implicat într-un accident rutier. Liberalul conducea după ce a băut

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările