Judecător de la Curtea de Apel Alba Iulia, condamnat la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la accidentul rutier din 2014
Imagine de la accidentul rutier din 2014

Magistratul Cristina Nicoară, judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Decizia aparţine Curţii de Apel Cluj şi a fost pronunţată în 17 noiembrie.

Cristina Nicoară a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Este vorba despre cazul accidentului rutier de acum trei ani petrecut pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia, în urma căruia un bărbat de 68 de ani şi-a pierdut viaţa.

Accidentul s-a petrecut în 16 aprilie 2014. P.H., de 68 ani, din Alba Iulia, care traversa strada prin loc marcat şi semnalizat corespunzător, a fost acroşat de un autoturism condus de Cristina Nicoară. În urma impactului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Alba unde a murit la o săptămână după accident.

“În baza art.396 alin.2 Cpp condamnă inculpata NCG pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art.192 alin 1 şi 2 Cp la pedeapsa de 2 ani închisoare. Conform art.91, 92 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei anterior menţionate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. (...) Conform art.93 alin.2 cp obligă inculpata să frecventeze un program de de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Primăria municipiului Alba Iulia sau Biblioteca Judeţeană Alba”, se arată în soluţia pe scurt publicată de instanţă.

Decizia nu este definitivă; poate fi contestată în termen de 10 zile. Apelul va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea de Apel Cluj a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la exceptia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.35 din OUG 192/2002, invocată de inculpată.

Cristina Nicoară (51 ani) se deplasa, spre serviciu, la volanul maşinii sale, în momentul în care la o trecere de pietoni din Alba Iulia, nu a acordat prioritate unui pieton care s-a angajat în traversarea străzii şi l-a lovit în plin. Poliţiştii au stabilit că aceasta nu a acordat prioritate pietonului H.P., de 69 de ani, din Alba Iulia, angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. În urma impactului bărbatul a fost rănit grav, fiind în stare de semi-conştienţă în momentul în care a fost preluat de ambulanţă. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Alba. La momentul respectiv, magistratul era vicepreşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite