Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită pe 26 februarie. Cele mai noi echipamente şi maşini pentru interventie, expuse la ISU

Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită pe 26 februarie. Cele mai noi echipamente şi maşini pentru interventie, expuse la ISU

Militarii prezintă tehnica din dotare FOTO Adevărul

Porţi deschise la ISU Călăraşi, vineri, 26 februarie, cu prilejul Zilei Protecţiei Civile din România. Invitaţii pompierilor au ocazia să vadă cele mai noi autospeciale şi echipamente din dotare.

   
 Pe 26 februarie, începând cu ora 11.00, la sediul ISU Călăraşi va fi organizată „Ziua Porţilor deschise”, manifestare prilejuită de sărbătorirea a 86 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România. În această zi, militarii au pus la punct mai multe activităţi privind conştientizarea populaţiei cu privire la riscurile specifice, reducerea lor, precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

În acest sens, specialişti din cadrul Inspecţiei de Prevenire vor amplasa puncte mobile de informare preventivă în locurile cu mari aglomerări de persoane şi vor distribui cetăţenilor materiale de informare şi educaţie preventivă.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi vor desfăşura şi o serie de exerciţii demonstrative, simulări de salvare persoane din diferite medii, simulări intervenţii în medii contaminate, simulari de intervenţii pirotehnice. Totodată, cei care vor fi oaspeţii pompierilor cu această ocazie vor avea ocazia să afle informaţii utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă: incendiu, cutremur, inundaţii sau descoperirea elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflictelor militare.
 

Vă recomandăm şi:

Porţi deschise la ISU Călăraşi, cu ocazia Zilei europene a numărului unic de urgenţe 112

Carieră. ISU caută tineri dornici să devină pompieri profesionişti

Ziua Protecţiei Civile deschide porţile la ISU. Pompierii, pregătiţi pentru simulări de exerciţii tactice

O maşină a Poliţiei, mistuită de flăcări. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit

FOTO Incendiu. 30 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de foc la Tăriceni

Incendiu devastator la Spanţov. 15 hectare de mirişte, incendiate intenţionat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările